Modă

Regulile etichetei: ce dresuri îmbrăcăm și unde?

Destul de des facem greșeli care, în ochii celor din jur, apar ca fiind semne ale prostului gust. De aceea, în cele ce urmează, vom vorbi despre dresurile noastre, cele de toate zilele : cum să le alegem, în funcție de locul în care mergem, astfel încât cei din jur să nu aibă ce comenta.

Culoarea corectă și grosimea dresurilor

Dresurile de culoarea pielii sunt universale, ele pot fi asortate cu orice fel de îmbracăminte și încalțăminte. Ele reprezintă varianta ideală pentru birou. Unele companii chiar includ, în dress-code-ul lor, obligația angajatelor de a purta dresuri de culoarea pielii, indiferent de anotimp. Astfel, dacă afară este foarte cald, se recomandă dresurile foarte subțiri ( 5-10 den) . Ele sunt foarte ușoare și aproape că nu se văd. Trebuie luată mereu în considerare culoarea naturală a pielii dvs, astfel încat dresurile să nu facă piciorul nici mai bronzat, nici mai alb decât restul pielii ( față, brațe).
Culoarea neagră , așa cum bine vă este, credem, cunoscut, vă subțiază și face picioarele să pară mult mai slabe. Nici aici nu trebuie exagerat, pentru ca picioarele voastre să nu pară două bețe! O altă regulă : cu cât mai delicați sunt pantofii, cu atât mai fine trebuie să fie dresurile. Pantofii mai “butucănoși” trebuie încălțați cu dresuri 40 den.
Dresurile negre din dantelă sau cele cu model sunt acceptate numai dacă ținuta, în ansamblul său, este “cuminte” si ternă. Altfel, ele vor arăta foarte vulgar. Dresurile de culoarea albă trebuie purtate doar de către doamnele și domnișoarele care se apropie de silueta ideală și de picioarele perfecte. Ele sunt recomandate în cazul în care doriți să adăugați tinerețe și prospețime look-ului vostru. Însă o astfel de culoare este de neacceptat în cazul unei ținute office.
Dresurile colorate sunt capabile să puncteze un accent strident în tinuta voastră. Alegându-le, nu trebuie să tineți cont de felul hainelor pe care le purtați, ci de ținuta, în ansamblul său.

Respectați întotdeauna două reguli de bază:

• desurile trebuie să fie întotdeauna mult mai deschise la culoare decât încalțamintea
• niciodată nu încălțați dresuri, dacă încălțămintea voastră are vârful sau spatele decupate!

Iar, în final, iată și câteva recomandări utile, pentru cumpărarea dresurilor.

1 Cele mai calitative dresuri sunt produse in Italianși Germania. Alegeți astfel de dresuri!
2 Luați aminte la cusături! Dresurile proaste au cusături circulare, care se văd prin îmbrăcăminte. Dresurile de calitate au cusăturile plate, iar grosimea benzii elastice din talie nu e mai mică de 3-4 cm!
3 Verificați dresurile, la cumpărare!
4 Luați aminte la insertul în formă de romb, de la îmbinarea celor două jumatăți de dress. Dacă el există, înseamnă că aveți de a face cu dresuri de calitate.
5 Spălarea dresurilor trebuie să se facă manual. Dacă le băgați la mașina de spălat, băgați-le inițial în săculețul pentru spălarea lucrurilor delicate, lucru care le va feri de a se deteriora în timpul spălarii.

Sursa: www.garmoniazhizni.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.