Sănătate

Psihiatrul Carl Jung consideră că oamenii obsedați de un stil de viață sănătos, au de fapt probleme psihice 

 

Celebrul psihiatru Gustav Jung a ajuns la o concluzie interesantă : “persoanele care au tulburări psihologice sunt obsedați de un mod de viață sănătos”

Aceste gen de persoane sunt obsedate să mănânce și să bea sănătos, evită orice produse despre care se spune că ar conține componente dăunătoare. Ei nu fumează și nu consumă alcool, nici măcar în cantități foarte mici.

Totodată aceștia cumpără o mulțime de medicamente și vitamine pentru sănătatea organismului și pentru a evita potențiale boli. De regulă, “automedicația” îi caracterizează.

Aceste persoane urmăresc cu ardoare apariția pe piată a unor noi produse, destinate întreținerii sănătății. Însă statisticile arată că, totuși, acești oameni nu sunt niciodată într-o stare de sănătate extraordinară. Surprinzător,  sunt mult mai vulnerabili față de boli.

Cel ce săvârșește păcate, se știe, se simte întotdeauna mai bine decât un credincios exemplar. Ca în proverbul :  buruiana crește mai des decât grâul. Și toate persoanele “ bune”  se plâng pe acest lucru.

Cei care sunt obsedați de sănătate,  întotdeauna se simt bolnavi. 

Ei încearcă să înlăture o problemă de sănătate sau să se protejeze în fața unei stări de rău interne, încercând să-și consolideze rezistența corpului.

Obsesia față de consumul exclusiv a unui tip de băutură sau mâncare este determinată, de fapt,  de frica constantă în fața morții.

O voce lăuntrică  îi terorizează constant, reamintindu-le mereu de moarte: “Doamne, nu mă lăsa să mor, pentru că încă nu am reușit să trăiesc cu adevărat”

Teama unei treceri în neființă este atât de mare, încât  ei se străduiesc,  prin toate metodele posibile să amâne acest fapt.

Sursa : rashpil.pv  

Etichete