Bombănelile Marinei Editoriale

Primavara. Instrucțiuni de folosire. 

 

La ce e bună primăvara? – ne întrebăm, dintr-un automatism  pe care economia de piață l-a strecurat pe nesimțite printre metehnele noastre, făcându-ne să așezăm tot ceea ce ne înconjoară pe talerele unei balanțe, de venituri și a cheltuieli, pentru a vedea dacă… “merită”.

Cât de mult costă, așadar,  primăvara și cam ce obținem de la ea? Putem, oare,  smulge din ea un profit? Poate fi pusă, oare, o taxă pe primăvară? Un impozit pe ghiocei sau pe iubirile ce se nasc, odată cu ea? Este, până la urmă, primăvara asta, o afacere? Ne face mai avuți, mai potenți, mai altfel decât am fost ieri?

La ce e bună, așadar, primăvara? Că, uite, mai e puțin și trece, fară să înțelegem mare lucru din ea..

Se pare că nu prea e nimic de capul ei. Nu obținem mare lucru de la primăvară. Dar e bună sa-ți înfășori în ea sufletul, atunci când te-ngheață rămășitele iernii rătăcite înlăuntrul tău. E bună să te restartezi, să spui “stop”, atunci când ceva nu a mers și să o pornești, cu dânsa la braț, pe un nou drum. Fie el presărat cu romantism sau cu proteste de stradă. Ambele nasc așteptări și primavara le cultivă copios.  

Si tot primăvara e momentul ideal pentru noi începuturi. E un fel de “Km  zero”, pentru te miri ce. Primăvara poți să începi o cură de slăbire, un curs de japoneză, o școală de cooking, poți să începi să faci sport sau să scrii poezii, poți să-ți schimbi lookul și iubitul, fără să le regreți prea mult pe cele de dinainte. Dar poți totodată să te reîndragostești de vechea ta iubire, de cea pe care o credeai prăbușită pe veci în păguboasa groapă cu inerție,  în care nimeresc mai toate marile iubiri. Primăvara te ajută s-o resuscitezi, gură la gură ( aici măștile sunt de prisos) sau suflet la suflet și s-o ademenești pe cărările sale însorite pentru încă un anotimp – unul care, dacă ești înțeleaptă, poate dura la nesfârșit.

Primăvara e pentru haine noi, pentru șifoniere eliberate de povara vechiturilor. Primăvara e pentru pantofi cu toc, pentru ruj aprins, pentru eșarfe înflorate și imprimeuri vesele, pentru măști în trend și restricții fentate cu talent și prudență. Primăvara este pentru vazele de flori care-și încetează hibernarea prin dulapuri și ies la lumină, pentru a-și întâmpina musafirele. Caci da, primăvara vine odată cu florile, pe care le primești uneori de la cine te aștepți cel mai putin.

Primăvara este pentru curățenii de tot felul : prin casă, prin guverne, pe la vârful instituțiilor, prin mulțimea de prieteni de pe Facebook și din viață, într-un cuvânt : este pentru igienizare.  Detergenții primăverii sunt cât se poate de eficienți, iar aspiratorul său poate aduna într-însul toată mizeria Trecutului de care vrei să te dezbari.

Primăvara ne ajută să privim însorit spre ceea ce va urma, să ne hrănim optimismul si visele, să ne vaccinăm sau nu, să lăsăm gândul să zburde și să ne ținem după el, într-un pas al ștrengarului optimist. Primăvara este pentru evacuarea  hainelor de iarnă din cuier și a supărărilor cu care am fost încotoșmănați atâta vreme, pentru ascunderea lor în unghere de care nu ne vom mai atinge multă vreme. Sau, și mai bine, niciodată.

Primăvara este pentru zâmbet, pentru gândul bun și fapta frumoasă, este pentru prietenii adevărați și pentru copiii – vechi și noi;  primăvara este pentru “TE IUBESC!”.

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : Produsele NATURALIS

Publicitate