Nutriție

Pastă de usturoi

Dragele mele, am văzut că vă plac tare mult lucrurile simple și sănătoase! După ce v-am cucerit cu rețeta noastră de salată din sfeclă proaspătă, postată săptămâna trecută, ne-am hotărât să revenim cu o altă provocare!
De data aceasta, vedeta ei este usturoiul, că tot a venit primăvara și mustățile sale ( ale usturoiului!) încep să zâmbească de pe tarabele din piețe! Dar nu despre noul venit este vorba în usturoiaceastă rețetă! Ci despre usturoiul din grădină din care, către vară, după cum știți, vor începe să erupă niște lujere verzi și lunguiețe. Ele trebuiesc obligatoriu rupte. Nu toți însă le aruncă! Cei pricepuți le pot investi în adevărate delicatese de sezon.
Despre veleitățile usturoiului am putea vorbi mult și bine! O va face, cu siguranță, Cristi Mărgărit, într-unul din interesantele sale episoade. Astăzi o să vă povestim despre ceea ce puteți face cu aceste lujere aparent fără utilitate.

Ingrediente : 500 gr lujere de usturoi
jumătate de linguriță de sare
o lingură și jumătate de ulei

Se spală bine usturoiul și se curăță lujerele, păstrându-se partea lor fragedă. Se usucă bine , cu ajutorul unui șervet de hârtie. Le vom tăia apoi în bucăți si le vom introduce în blender, laolaltă cu sarea și uleiul. Pornim blenderul , câteva zeci de secunde și..gata! Obținem o pastă de un verde superb. Vă sugerăm s-o puneți într-un vas de plastic și s-o vârâți în congelator  de unde o puteți folosi sănătoși, ori de câte ori simțiți nevoia! Vă dăm chiar noi câteva idei : o puteți adăuga la diferite usturoi3mâncăruri gatite, ea le va da un gust minunat! Ea poate de asemenea contribui la ornatul mâncărurilor, iar dacă o adăugați la legume înăbușite, poate deveni o excelentă garnitură la carne sau pește. În plus, n-o să vă vină să credeți ce aromă vor căpăta sosurile în care veți adăuga măcar o linguriță din miraculoasa pastă! Încercați, de asemenea, să o adăugați în unt, după care ungeți cu crema obținută tartine din pâine ( eventual prăjită!). Nu vă veți putea opri din mâncat! Și o ultimă idee : dați o bucată de slănină prin mașina de tocat și amestecați-o cu pasta din lujere de usturoi! Vă veți da gata toți musafirii!

Etichete