De data aceasta, vedeta ei este usturoiul, că tot a venit primăvara și mustățile sale ( ale usturoiului!) încep să zâmbească de pe tarabele din piețe! Dar nu despre noul venit este vorba în

Despre veleitățile usturoiului am putea vorbi mult și bine! O va face, cu siguranță, Cristi Mărgărit, într-unul din interesantele sale episoade. Astăzi o să vă povestim despre ceea ce puteți face cu aceste lujere aparent fără utilitate.
Ingrediente : 500 gr lujere de usturoi
jumătate de linguriță de sare
o lingură și jumătate de ulei
Se spală bine usturoiul și se curăță lujerele, păstrându-se partea lor fragedă. Se usucă bine , cu ajutorul unui șervet de hârtie. Le vom tăia apoi în bucăți si le vom introduce în blender, laolaltă cu sarea și uleiul. Pornim blenderul , câteva zeci de secunde și..gata! Obținem o pastă de un verde superb. Vă sugerăm s-o puneți într-un vas de plastic și s-o vârâți în congelator de unde o puteți folosi sănătoși, ori de câte ori simțiți nevoia! Vă dăm chiar noi câteva idei : o puteți adăuga la diferite mâncăruri gatite, ea le va da un gust minunat! Ea poate de asemenea contribui la ornatul mâncărurilor, iar dacă o adăugați la legume înăbușite, poate deveni o excelentă garnitură la carne sau pește. În plus, n-o să vă vină să credeți ce aromă vor căpăta sosurile în care veți adăuga măcar o linguriță din miraculoasa pastă! Încercați, de asemenea, să o adăugați în unt, după care ungeți cu crema obținută tartine din pâine ( eventual prăjită!). Nu vă veți putea opri din mâncat! Și o ultimă idee : dați o bucată de slănină prin mașina de tocat și amestecați-o cu pasta din lujere de usturoi! Vă veți da gata toți musafirii!
Comentează