Bărbați de 10 Femei de 10

Paolo Coelho vă învață cum să începeți noul an de la o filă albă

Înțelepciunea lui Paolo Coelho este de necontestat. Acum, la început de an, gândurile sale sunt mai actuale ca oricând. Citiți , așadar, ce ne transmite vestitul scriitor brazilian:

Lăsați trecutul în urmă. Nu încercați să vă agățati de o anume situație sau de o anume persoană. Dacă trageți prea mult de o anumită etapă din trecut a vieții voastre, nu veți putea obține fericirea, în noua etapă în care vă aflați.
Desigur că, vă puteți spune în gând că nu veți face pasul următor, până nu veți înțelege de ce lucrurile care înainte păreau a fi importante, și-au pierdut acum sensul. Însă o astfel de atitudine nu va face decât să vă epuizeze, pe voi și pe cei dragi vouă.
Toate trec, iar noi suntem datori să lăsam trecutul în urmă, oricât de greu ne-ar fi. Tot ceea ce se întâmplă în lumea asta, este de fapt o reflectare a celor ce se întâmplă în sufletul nostru. Numai scăpând de sentimentele care ne chinuie, vom face loc unora noi. Lăsați, așadar, treutul în urmă. Scăpați de el! Nu uitați că nimeni nu e scutit de probleme. Totul este să te miști mai departe.
Nu așteptați să primiți nimic în schimb, nu așteptați ca cineva sa vă aprecieze eforturile sau trăirile. Incetați să vă cramponați în aceleași gânduri, încetați să vă mai gândiți la ceea ce ați pierdut – acest lucru nu face decât să vă otrăvească viața.
Nu există nimic mai nociv, decât a nega faptul că relația voastră a ajuns la final, sau decât a amâna la nesfârșit luarea unei decizii, tot așteptând „momentul ideal”.
Pentru a porni viața de la o filă albă, trebuie să lăsați în urmă etapa anterioară. Nu din orgoliu, sau din slăbiciune, ci doar pentru că această etapă nu mai face parte din viața voastră. Repetați-vă în gând că trecutul nu se mai întoarce înapoi. Da, știu, sună banal, dar e un lucru important și necesar.
Așa că încetați să mai trăiți în trecut și începeți să trăiți în prezent!