Femei de 10

“ Mi se pare că trăim într-o epocă în care ura și invidia nu cunosc limite, iar limbajul agresiv si jignitor sunt considerate “in ordine” – interviu cu politicianul LIA OLGUȚA VASILESCU

 

….Mie, când îmi place un om, îmi place și gata! 

Poate să fie el și din stânga, și din dreapta, și de deasupra și de dedesubt, Om să fie, iar dacă eu îi descopăr calitațile, nu mai contează nimic : nici câți îl iubesc și nici câți se încruntă, la auzul numelui său. Îl prețuiesc și cu asta basta! Nimeni nu mă poate clinti din convingerile mele. 

De aceea, cu toată deschiderea,  găzduim, in revista Femeilor de 10, acest interviu. 

Mă simt datoare cu o precizare ( de care oamenii inteligenți nici n-au nevoie) : NU este un material publicitar, de campanie! Nu vorbim despre partide și promisiuni electorale, nu ridicăm în slăvi și nu transmitem sloganuri. Vorbim, pur și simplu, despre viață, cu suișurile și coborâșurile sale, cu una dintre cele mai puternice românce ale momentului : LIA OLGUȚA VASILESCU. 

Marina Almășan : – Am întâlnit o cugetare foarte interesantă : “Unele femei nu plâng pentru că sunt prea slabe. Ci plâng, pentru că au fost multă vreme prea puternice”. Dumneavoastră sunteți o femeie puternică. Ați plâns vreodată? Ne puteți dezvălui motivele?

Lia Olguța Vasilescu : De multe ori chiar! Mai ales la spectacolele lui Tudor Gheorghe. I-am si spus că e singurul bărbat care m-a făcut să plâng. Si atunci când copilul mă face mândră de ceva, îmi mai scapă câte o lacrimă…

Marina Almășan : – păi…atunci nu pot să vă doresc decât să lăcrimați cât mai des, din astfel de motive! 😊 In general, ce anume vă întristează, în lumea în care trăim?

Lia Olguța Vasilescu : – Ura. Mi se pare că trăim într-o epocă în care ura și invidia nu cunosc limite, iar limbajul agresiv si jignitor sunt considerate “in ordine”. Parca asa ne spunea si Johannis, atunci  când o femeie din politică era jignită suburban… Că e ceva normal. Nenorocirea este că,  după ce limitele au fost trecute și unii au inteles ca așa trebuie, o să se bucure și ei de „tratamentul” asta. 

Marina Almășan : – Fără îndoială, există un “decont” pentru toate faptele noastre! …Pentru simetria interviului, o sa vă întreb și ce anume vă bucură cel mai mult, în viața asta?

Lia Olguța Vasilescu : – Linistea și iubirea din familie. Ce altceva contează mai mult?

Marina Almășan : – Ce exotic pare, să primești un astfel de răspuns ( nu-i contest sinceritatea! ) de la un lider politic cunoscut ca un neînfricat, care este gata să se ia la trântă cu oricine, pentru lucrurile în care crede! Sper să aveți și dumneavoastră parte de liniștea de care vorbeați. Probabil, când lucrurile vor merge bine, în țara asta. Adică…nu prea curând..🥴 Spuneți-mi, doamna Olguța Vasilescu, in general, vă  e frica? De ce anume?

Lia Olguța Vasilescu : – De înălțime, de boală, de șerpi…

Marina Almășan : – ..Cu alte cuvinte, restul ..să nu se pună  cu dumneavoastră! 😊 Interviul de față va fi publicat intr-o revistă pentru femei, de aceea vă voi pune și câteva întrebări “aplicate”. Bunăoară,  există, oare, în opinia dvs, lucruri pe care le pot face bărbații și nu le pot face femeile? Îi invidiați pentru ceva pe minunații noștri bărbați?😊

Lia Olguța Vasilescu : – Nu cred ca exista. Invers însă…cu siguranta : doar femeile pot da nastere si înțeleg că la durerile atroce din timpul nasterii, barbatii nici măcar nu ar rezista fizic…

Marina Almășan : – Așa se zice. Și cred că și ei, bărbații, sunt de acord cu asta! Pentru că sunteți o femeie frumoasă, cochetă, extrem de feminină – spun cei care va cunosc de aproape . Cum se împacă feminitatea cu profilul unei “femei puternice”?

Lia Olguța Vasilescu : Depinde de la femeie la femeie, dat totdeauna o femeie puternica are si slabiciunile ei si latura ei sensibila.

Marina Almășan : – Haideți să vă mut puțin și în universul dvs privat ! Ce anume din viața unei femei obișnuite vă caracterizează și pe dumneavoastră? Omul  de rând își imaginează mereu faptul că cei care conduc țara sunt “altfel”, că viața lor se deosebește radical de cea a omului de rând…

Lia Olguța Vasilescu : – Nicidecum! In timpul liber am probabil aceleași activităti și plăceri ca orice altă femeie : Sigur shopping, 😊, apoi, săptămânal, o reuniune cu prietenii,  ca să jucăm rummy,  si mai fac și lectii cu cel mic,  aproape zilnic.

Marina Almășan : – Mi-ar plăcea să vă văd aplecată peste umărul feciorului dvs, corectându-i problemele la matematică! 😊 Pentru că “nimic din ce-i omenesc nu vă este străin” , după cum spunea și Nichita Stănescu, am să vă intreb așa : pornind de la faptul că orice despărțire de oamenii pe care i-am iubit cândva, este o traumă. Cum ați reușit să treceți peste?

Lia Olguța Vasilescu : Să zicem ca nu am resimtit prea mult traumele. Doar când au murit bunicii care m-au crescut. Si acum mi se pare ca e ireal si că ei  sunt în continuare  în casuța lor mică de la țară, muncind.

Marina Almășan : – Nu vreau să va mai răscolesc , am să schimb registrul. Sunteți o femeie frumoasă și plăcută. Sunt sigură că mulți bărbați v-au făcut curte. Ce a avut soțul dumneavoastră și nu au avut toți ceilalți? Cum v-a cucerit?

Lia Olguța Vasilescu : Siguranta de sine si faptul ca e foarte prezentabil.

Marina Almășan : – Scurt și la obiect! 😁 Merg inainte, pe acest drum : care credeți că sunt ingredientele care fac o relație să funcționeze?

Lia Olguța Vasilescu : – Să lase fiecare de la el, să nu caute argumente doar fiecare în favoarea lui, ci foarte des și în favoarea celuilalt.

Marina Almășan : – Ce nu i-ati ierta niciodată celuilalt?

Lia Olguța Basilescu : – Dacă nu m-ar iubi.

Marina Almășan : – Va doresc să nu fie niciodată cazul! Cum v-a transformat venirea pe lume a copilului
dumneavoastră?

Lia Olguța Vasilescu : – Sunt mult mai grijulie. Am renuntat la toate sporturile extreme, de teamă să nu îl las fara mamă! 😊 Și , în ceea ce îl priveste, sentimentul e de grijă maximă să nu pățească ceva.

Marina Almășan : – Mi se pare foarte interesant să vă descopăr intr-o altă “dimensiune”, aceea de părinte.  Numiți, va rog,  două momente dificile și două fericite, din “statutul” dvs de mamă.

Lia Olguța Vasilescu : – Nu am avut momente dificile. Am lăcrimat pentru el în prima zi de școală si m-a făcut fericită când l-am vazut, la 4 ani și jumătate, cât de bine citește.

Marina Almășan : – ..Încă mai aveți timp să “copilăriți”! Dar..atenție, vine adolescența! Atunci să vă văd! 😁 Doamna Olguța Vasilescu, arătați de fiecare dată, în toate aparițiile publice,  foarte cochetă. Va alegeți singură hainele? Va coafați/machiați singură?  

Lia Olguța Vasilescu : – Da. Am învățat să mă fardez după 35 de ani, iar hainele mi le aleg singură. In ultima
perioadă, încerc să renunt la negru, fiindca aproape toate hainele mele sunt în nuanțe foarte închise. 

Marina Almășan :- Ce nu ați purta niciodată?

Lia Olguța Vasilescu : – Nu m-am gândit. Dar nu cred ca as respinge ceva apriori. Doar daca nu mi-ar sta bine.

Marina Almășan : – Suneti un om sever cu el însuși? Ce anume vă reproșați?

Lia Olguța Vasilescu : Sunt. Sunt perfectionistă si nu las lucrurile de pe o zi pe alta. Pe multi ii enervează că planific aproape totul, inclusiv pe soț! 😊 Dar mi se pare mereu că sunt în criză de timp! 

Marina Almășan : – Până la urmă organizarea este una din cheile succesului, nu? Încă o curiozitate : cu siguranță, viața politică vă face deseori să veniți acasă “întoarsă de dos”. Cum vă recăpătați liniștea, echilibrul? 

Lia Olguța Vasilescu : – O baie fierbinte și un film bun! 

Marina Almășan : – La nivelul de stres din viața dvs, probabil vedeți o mulțime de filme! 😁 souneți-mi ceva despre “vacanța perfectă” ? A existat, sau e doar în visele dvs?

Lia Olguța Vasilescu : – Orice vacanță la mare si în orașe frumoase,  e o vacanță perfectă.

Marina Almășan : – Ce conține, în cazul dvs, un “wish-list”?

Lia Olguța Vasilescu : – Să îmi fac timp din când  în când și de mine,  dar mai ales de familie.

Marina Almășan : – Vom vorbi, cu Moș Crăciun, să va aducă în dar măcar o vacanța de iarnă, petrecută în tihnă alături de cei dragi! 😉 Ca soție, ca mamă, ca fiică – ce viitor vă doriți pentru cei mai dragi oameni din viața dumneavoastră?

Lia Olguța Vasilescu : – Să îmbătrânim liniștiți și să stiu că am copilul aproape, astfel încât să il văd cât mai des, în viitor.

Marina Almășan : …ceea ce vă dorim și noi! 🌹

Publicitate