Ce poate fi mai simplu și mai gustos, pentru un mic dejun, decât banala omletă? Ei, dar noi nu vrem pe masă lucruri banale, nu-i așa? În plus, vrem să ne surprindem mereu, în mod plăcut, partenerul, pregătindu-i ceva nou, ceva delicios! Căci nu degeaba se spune : drumul către inimă trece prin stomac! În cele ce urmează, trăgând cu ochiul la site-ul coocook.me, suntem în măsură să vă oferim niște mici secrete,astfel încât omletele pe care le preparați, pentru micul dejun, să fie cu adevărat gusoase , dar și aspectuoase! Doar „ambalajul vinde marfa”, nu-i așa?
Cum să pregătești , așadar, o omletă pufoasă?
Ca să-ți reușească acest lucru, amestecă bine laptele cu ouăle, însă nu cu mixerul, ci cu furculița sau cu telul. Ai putea să amesteci mai întâi albușurile, iar abia apoi să adaugi gălbenușurile și laptele. Restul ingredientelor le vei adăuga abia după aceea.
Este ideal să folosești ouă de țară. Dacă , din diverse motive, intenționezi să pregătești o omletă dietetică, atunci folosește numai albușurile.
Pentru ca omleta să nu se „blegească”, iată care este concentrația ideală: 20 ml lapte pentru fiecare ou folosit.
Tigaia în care vei pregăti omleta trebuie acoperită. De uns, unge-o cu o bucățică de unt.
Acoperă tigaia cu un capac, pe care unge-l de asemenea cu unt.
Începe să prăjești omleta pe foc mare, micșorându-l treptat, până ajungi la foc mic.
Pentru ca omleta ta să fie cu adevărat pufoasă, adaugă, la 4 ouă, o linguriță și jumătate de făină sau griș.
Dacă, la aceeași concentrație, vei adăuga și două lingurițe de smântână, vei obține un gust de senzație!
Dacă vrei ca omleta ta să fie moale și aromată, adaugă în ulei o bucățică de unt
Nu te grăbi să adaugi verdeață în compoziție. Mai bine presar-o deasupra omletei gata preparate.
Te poți juca și cu alte ingrediente. Rezultatul poate fi o omletă originală, o rețetă ” a bucătarului”, cum se spune , în limbajul de specialitate! Fii creativă, omleta e ca pizza : suportă orice!
Imaginație maximă, așadar și…Poftă bună!
Comentează