Pepenele verde este fără îndoială fructul vedetă al sezonului cald. Dacă vreți să îl consumați și iarna vă propunem să înlocuiți rețetele clasice de murături cu pepene verde murat. Are un gust dulce acrișor și se face foarte ușor.
Aveți nevoie de:
pepene verde
30 gr. sare la 1 litru de apă
15 ml oțet de 9% la 1 litru de apă
Ce aveți de făcut?
În primul rând spălați bine pepenii verzi apoi tăiați-i în bucăți de 2-3 cm grosime și așezați-le în borcan.
Adăugați apă fierbinte deasupra și lăsați 10 minute. Scurgeți apa și repetați acest procedeu.
Scurgeți apa din nou și adăugați saramura (pe care ați obținut-o din apa clocotită în care ați adăugat sarea și oțetul).
Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească. Se păstrează la loc răcoros.
Sursa: howexact.com
Comentează