Ea și El

O persoană respectată este o persoană fericită!

Lucrurile nu merg bine acasă iar asta se întâmplă de mai mult timp. Înainte de a-i pune partenerului lucrurile în brațe și de a suna avocatul încearcă să schimbi abordarea.

Iată 10 lucruri pe care trebuie să i le spui partenerului, atunci când relația voastră se află într-un moment dificil:

  1. “Cu ce îți pot fi de folos în acest moment?”

Scenariul clasic este următorul: Ea vrea să se certe. El vrea să evite. Ea îl pândește și speră la o reacție din partea lui, dar el încearcă să își păstreze calmul. Firesc, aceste roluri pot fi inversate.

Adresțndu-i această întrebare, partenerul va înțelege că vrei să îi fi de ajutor, nu să te eschivezi. Astfel vei reuși să detensionezi atmosfera și îți oferă posibilitatea unei discuții civilizate și, de ce nu, chiar rezolvarea problemei.

  1. “Cum aș putea să îți iau din povara zilei de astăzi?”

După o zi lungă și grea, răspunsul poate fi simplu, „ascultă-mă, te rog” sau pur și simplu o îmbrățișare tandră.

Această întrebare îi demonstrează partenerului că îți pasă, indiferent de problemele pe care le-ați avut.

  1. “Îmi pare rău!”

Faptul că recunoști că ai greșit și ești dispusă să repari lucrurile este ca o gură de oxigen pentru relație.

Este foarte important să fi explicit în legătură cu lucrurile pentru care îți pare rău. De exemplu, bărbații ar putea încerca: „Îmi pare rău că nu am aruncat gunoiul aseară, iar bucătăria miroase urât din cauza mea. Voi fi mai responsabil data viitoare.”

  1. “Mulțumesc!”

Dacă ești recunoscătoare pentru ceea ce face partenerul pentru tine și nu eziți să recunoști lucrul acesta, îți vei motiva partenerul să facă și mai multe pentru tine.

Examplu: “Mulțumesc iubitule că ai dus gunoiul aseară. Apreciez efortul făcut, mai ales că ai avut o zi grea!”

  1. “Sunt mândră de tine.”

Să știi că te descurci bine iar munca ta este apreciată acasă este un lucru minunat. Sentimentul că ești apreciată de partener îți va da încredere în tine. Chiar și cei mai mici dintre noi s-ar simți cei mai puternici din lume cu un astfel de sprjin.

  1. “Copiii noștri sunt norocoși cu o mamă ca tine/ un tată ca tine.”

Să ți se spună că ești un model pentru copiii tăi este un compliment-cadou pe care fiecare părinte trebuie să îl primească, cunoscut fiind cât de greu este să fi părinte. Iar dacă vine din partea partenerului este și mai binevenit.

  1. “Iartă-mă!”

Să ceri și să oferi iertare este unul dintre cele mai grele lucruri pentru un cuplu. Să îți recunoști greșeala poate fi ca o călătorie înspăimântătoare dar priveliștea din vârful dealului este spectaculoasă. 

  1. “Te iubesc!”

Să îți începi ziua cu un „Te iubesc” este un lucru sfânt pentru viața de familie, iar să o repeți ori de câte ori ai ocazia nu face decât să îți aducă bucuria și împlinirea.

  1. “Voi face mai mult efort pentru…”

Acesta este un lucru foarte important întrucât iubiții noștri merită un partener care se schimbă permanent și care se dezvoltă pentru a deveni o persoană mai bună. Cât de mult s-ar schimba viața noastră dacă am spune că vom face tot posibilul pentru a ne vom schimba în bine și apoi am și pune în practică…

  1. “Îți mulțumesc pentru că ești un om pe care îl pot respecta.”

Ce ar fi o relație cu o persoană pe care nu o poți respecta și admira? Fără respect, nu există iubire. Să știi că ești respectat acasă îți dă un impuls de energie care se poate transmite și alte sfere ale vieții. În fapt, o persoană respectată este o persoană fericită!

Sursa: powerofpositivity.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.