Ea și El

Cuplurile care se ceartă se iubesc mai mult

http://twoology.com

Toate relațiile au urcușuri și coborâșuri, iar cine nu recunoaște, pur și simplu nu este obiectiv. La început, totul este numai lapte și miere, dar o dată cu trecerea timpului ambii parteneri încep să uite anumite detalii de la începutul relației lor, iar acesta este începutul războiului.

Disputele nu trebuie luate însă personal iar specialiștii în terapia de cuplu spun că sunt 5 pași pe care ar trebui sî îi urmăm. Iată-i:

  • Nu insista în a avea dreptate
  • Vorbește imediat ce simți că te cuprinde furia
  • Ascultă
  • Stați de vorbă despre subiectul care vă deranjează
  • Nu spune ceva ce ai putea regreta

Motivul pentru care cuplurile care se ceartă rezistă mai mult  

  1. Certurile nu sunt un indicator al unei catastrofe

A te certa înseamnă să conștientizezi că nimic nu este sigur. Idei, opinii, credințe, principii – sunt firești într-o relație iar a ți le exprima sau a nu fi de acord cu celălalt este absolut firesc. Important este ca discuția să se păstreze în limitele decenței: fără insulte, fără țipete și fără tensiune.

Uneori, discuțiile pot însemna lipsă de încredere sau de respect. În astfel de cazuri, încercați să vă răspundeți la următoarea întrebare:

Cât de devotați sunteți partenerului astfel încât să vă puteți exprima propriile idei?  

relateinstitute.comVă este teamă să nu depășiți limitele? Te simți liberă să fii tu, așa cum ești în realitate, cu bune și rele? Îți este teamă să îți exprimi opiniile?

Dr. Stephanie Sarkis, expert în domeniu, susține că sunt 7 elemente esențiale pentru o relație sănătoasă și fericită.

“Nu am întâlnit niciun cuplu care să nu se certe. Dacă intră un cuplu la mine în cabinet și îmi spune că nu s-au certat niciodată, ceva nu este în regulă.”  

Nu vă temeți de conflicte și neînțelegeri – sunt un mod de a vă înțelege partenerul mai bine. Cel mai bun lucru pe care îl poți face într-o discuție este să îi permiți celuilalt să vorbească. Veți rezolva numeroase probleme, fără efecte secundare.

Elizabeth Gilbert explică perfect: “Fericirea unei căsnicii se măsoară în numărul de cicatrici pe care fiecare partner le are pe limbă, ca rezultat al mușcăturilor de limbă ori de câte ori a vrut să spună cuvinte pline de furie.”

Ascunderea sentimentelor nu este cel mai înțelept lucru pe care îl poți face. Partenerul trebuie să știe ce gândești pentru a putea găsi, împreună, cea mai bună soluție. Victimizarea nu este corectă pentru partener.

Și nu uitați de pasiune.

pixabay.comCuplul trebuie să își dorească să rezolve problemele dar fără a împovăra partenerul.

Dr. Pam Spurr, expert în probleme de cuplu explică: “Modul în care un cuplu se ceartă spune foarte multe. Cuplul înțelept recunoaște ce probleme are și încearcă să găsească o cale comună pentru a depăși neînțelegerile.”

Nu uitați, niciodată, de lucruri precum respectul, dragostea, compromisul, compasiunea și încrederea. Păstrați un echilibru, și chiar dacă uneori este mai greu, cu calm și înțelepciune veți găsi întotdeauna o cale de rezolvare.

Sursa: happylifereport.com
Foto: relateinstitute.com, pixabay.com, twoology.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.