banner marshal garden
Diverse Modă

“O haină lungă și cizme cu toc vor face orice bărbat să întoarcă capul după o femeie! “ – interviu cu VASILE VESA, managerul firmei A&A VESA

 

Nu cred să existe femeie pe lumea asta, al cărei suflet să nu înceapă să freamăte, în fața unei haine de blană, fie că aceasta din urmă defilează pe catwalk sau pe Bulevardul Magheru. Desigur că fiecare din din noi și-ar dori-o în propriul șifonier, însă o haină de blană, în zilele noastre, este percepută, de multă lume, ca fiind un lux. Si, în unele cazuri, chiar este. Mai ales pentru acelea din noi, care aleargă după cai verzi pe pereți, căutându-și veșmintele prin “străinătățuri”. Să nu uităm însă că, într-o anumită parte a țării noastre, hainele de piele și blană au reprezentat, cândva, o traditie. Cu totii am auzit, în copilărie, de celebrele “blănuri și cojoace de la Orăștie”. Deși multe elemente ale trecutului au devenit…”trecut”, prezentul îngropându-le definitiv, pentru a crea cale bătătorită mărfurilor din afară, Vestul țării a rămas în top, la acest capitol. Există aici companii românești care produc haine de piele și blană deloc mai rele decât cele ale unor branduri răsunătoare de peste hotare.
O apropiata ediție speciala a emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10” pe care urmează s-o realizăm, în ajun de sarbători, în Maramures, m-a făcut atentă la subiectul de mai sus : urmeaza să filmăm în aer liber, ori, se știe, în Maramureș iernile nu sunt din cale-afară de “ blânde”. Și chiar dacă ar fi, parcă tot nu m-aș simți prea confortabil, alergând prin zăpadă, în rochițele în care, de regulă, prezint.
Așa că …am plonjat în internet și , după un studiu amănunțit (nu uitați că, la origini, sunt economist!) am decis : cea mai grozavă mi s-a părut oferta firmei A&A VESA.
Mărturisesc că am petrecut câteva ore bune, pe site-ul firmei (A&A VESA) inuta trebuia să fie și frumoasă, și călduroasă, și comodă, și ..în trend! Modelele îmi plăceau toate, însă filmarea era numai una și..trebuia să mă decid!
….Nu mai intru în detalii. Cert este că , după cateva zile, am avut ocazia să-i adresez câteva întrebări managerului VASILE VESA, fiind sigură că răspunsurile vă vor fi de folos multora dintre voi. Pentru că, să recunoaștem, haine de blană nu-ți cumperi chiar în fiecare săptămână! Nici măcar în fiecare an! Deci, când alegi, trebuie musai s-o alegi pe cea mai bună!

Marina Almășan : – Se știe că, pentru majoritatea noastră, cea mai reprezentativă fotografie din copilarie este așa-numita “poză pe blăniță”! Să nu vă mire, dar voi  începe cu o întrebare neașteptată : care a fost prima blană din viața dumneavoastră? Aveati un animal preferat, în copilărie, pe care vă plăcea să-l mângâiați pe blaniță?

VASILE VESA : – In copilarie am avut un câțel, care mi-a fost foarte drag si cu care mă jucam toată ziua, când eram copil mic.

Marina Almășan : – Copiii care cresc cu animale, devin oameni buni la suflet – deci acum îmi explic ceea ce se spune despre dumneavoastră! Haideți să rămânem tot în zona copilăriei : vă mai amintiți, mama dumneavoastră purta haină de blană?

VASILE VESA : – Normal ca mama purta haină de blană! 😁 De fapt, când am început să lucrez în acest domeniu, mama a fost cea care mă ajuta cu coaserea hainelor de blană!

Marina Almășan : – Aaaa! Deci putem spune că totul a început ca o afacere de familie! Să vorbim atunci puțin despre ea. Dar mai întâi despre blănuri, în general. Pe vremuri, la oraș, o femeie care se respecta, avea obligatoriu o haină de blană. Cum vi se pare acest obicei și ce s-a ales din el?

Vasile Vesa : – Este adevarat că, pe vremuri, orice femeie care se respecta avea o haina de blana in sifonier. Putem spune că și astăzi obiceiul se pastrează : toate femeile care se respectă, au în șifonier o haină de blană!

Marina Almășan : – Mijiți ochii și imaginați-vă , în fața dumneavoastră, două doamne bine : una poartă haină de blană , cealaltă – canadiană cu puf. Le e cald și bine amândurora. Și totuși…care e diferența? 😁

VASILE VESA : – Este mai mult decât evidentă : Haina de blană este o haină mult mai eleganta decat o canadiana cu puf si ea ofera o notă de elegantă în plus, stăpânei sale.

Marina Almășan : – Mda…din păcate, în jurul nostru predomină canadienele…cu toate că fiecare din noi ne dorim să fim elegante… Acum vă întreb ca bărbat, nu neapărat ca specialist in domeniu : ce haină de blană ar trebui să poarte o femeie, astfel incât să vă atragă privirile?

Vasile Vesa : – O haină lungă și cizme cu toc vor face orice bărbat să întoarcă capul după o femeie!😊

Marina Almășan : De cizmele cu toc răspund alții, dumneavoastră ne puteți ajuta cu hainele de blană! Si vă felicit pentru produsele remarcabile pe care le face firma ce vă poartă numele. Însă…. ooops! Vremurile nu sunt ușoare nici pentru dumneavoastră! Eu, personal, am identificat cel puțin doi inamici ai hainelor de blană : încălzirea globală  și blănurile ecologice! 😁 Or mai fi, oare, și alții? Cum vă luptați cu ei?

Vasile Vesa : – Da aveți dreptate, există persoane care nu acceptă haine din blană, dar deocamdată în România ele sunt foarte puține.

Vasile Vesa : – Probabil sunt cele care, din aceleași motive, nu consumă carne de porc, vită ș.am.d., ci se înfruptă din fripturi din plastic și mezeluri din polistiren! 😁 Spuneți-mi, domnule Vesa, cum ați ajuns să lucrați în acest domeniu? Este cumva o “moștenire de familie”?

Vasile Vesa : – Nu, nu a fost mostenire de familie. La varsta de 16 ani am inceput sa lucrez ca și ucenic și după 2 ani am început să lucrez acasă, prin cooperație.

Marina Almășan : – Ohooo! Înseamnă că aveți o experiență incredibilă! Buuun! Atunci am întâlnit omul potrivit pentru a-mi răspunde la următoarea intrebare : Să zicem că vreau sa-mi cumpăr o haină de blană. Cum o aleg?

Vasile Vesa : – Asta depinde de preferințele dvs. Mai precis, dacă doriți o haină elegantă sau o haină de zi cu zi ; iar unele persoane aleg intre haine lungi sau scurte. Dar cel mai bine este să alegeți “cu ochii”, și cu sufletul, studiind modelele de pe site-ul nostru! Avem din toate felurile, pentru toate ocaziile.

Marina Almășan : – Am constatat deja. Dar vă mai întreb ceva : așa cum spuneam, haina de blană nu e rochie : nu-ți poți cumpăra câte una pe săptămână. Cum facem sa ne păstrăm haina de blană, astfel încât să arate bine și la anu’, și peste doi ani?

Vasile Vesa : – Hainele de blană sunt foarte rezistente, dar trebuie si intretinute. Vă dau un singur exemplu : un guler din blană de miel, trebuie pieptănat cu un pieptan de câini/pisici si blana o să-și revină la starea initiala.

Marina Almășan : – Ce interesant! Nu știam! Și mai am o curiozitate : fără indoială, există trenduri și în ceea ce privește hainele de blană. Sezonul acesta , spre exemplu, ce se poartă?

Vasile Vesa : – Sezonul acesta sunt în trend hainele de miel reversibile si cele cu blana creață. Modelele din trend sunt lungi și drepte.

Marina Almășan : – Aha, vă mulțumesc. M-aș întoarce la site-ul dvs. Mi s-a părut foarte bine făcut. Mai mult ca sigur că aveți o echipa tânără și eficientă în spate! Cineva spunea că “adevăratul șef este cel care muncește cel mai puțin”. Dvs…munciți mult?

Vasile Vesa : – Pentru site-ul nostru avem o echipă tânără și care ține pasul cu schimbările. La fabrică, eu sunt persoana care deschide poarta și cea care o închide.

Marina Almășan : – Este , cu siguranță, și unul din motivele succesului dumneavoastră în carieră. Știu că sunteți unul dintre cei mai respectabili oameni de afaceri din domeniu. Care sunt, în opinia dvs, calitațile unui lider adevărat?

Vasile Vesa : – Un lider adevărat trebuie să fie foarte inspirat, să se adapteze la schimbări, să fie un om puternic si să fie mereu alături de angajații săi.

Marina Almășan : – Cine vă este mâna dreaptă? Cui îi veți preda afacerea, atunci cand vă veți retrage? Care sunt cele trei sfaturi de bază pe care i le veți da, continuatorului dvs?

Vasile Vesa : – Mâna mea dreaptă sunt copiii mei, Andrei si Andreea, pe care mă pot baza oricând. Amândoi vor primi părți egale în firmă, atunci cand eu mă voi retrage. Sfaturile pentru ei sunt : să progreseze treptat în acest domeniu si să calculeze foarte bine faptele pe care le fac.

Marina Almășan : – Sunt sigură că au, în dumneavoastră, un model de urmat! ( ..și cu ocazia asta am aflat și secretul acelui “A&A”, din numele firmei dumneavoastră! 😁) . Voi încheia cu o întrebare hazlie, în ton cu emisiunile pe care le realizez : ce veți face, domnule Vesa, daca de mâine iernile din România vor dispărea definitiv?

Vasile Vesa : – Să sperăm că iernile din România nu vor dispărea niciodată! 😁Dar…sunt pregatit pentru orice se va întâmpla, în viitor!

Marina Almășan : – Vă mulțumesc și abia aștept să-mi dau gata telespectatorii cu ținuta pe care o voi purta, în Maramureș! 😁
….iar pe voi, dragile mele Femei de 10, vă invit să admirați doar câteva din modelele create de specialiștii de la A&A VESA ( și nu strică să-l aveți aproape si pe partenerul vostru de viață, căci are și el ce vedea! 😉)Femei de 10 pe Facebook