Copii și tineri

   O americancă ne învață 5 lucruri  pe care le putem inventa,  în izolare, pentru a ne distra copiii

happy family in the kitchen. mother and child daughter preparing the dough, bake cookies

 

Lauren Kelly, reporter la publicația americană Houston Life, face o analiză a perioadei de izolare la domiciliu, ajungând la concluzia că depinde de imaginația părinților, măsura în care le oferi celor mici activitați care să-i țină “în priză”. Iată care sunt cele 5 propuneri ale reporteriței americane, pentru ca odraslele noastre să nu se suie pe pereți de plictiseală. 

Scoateți la iveală talentele artistice

Scoateți de prin sertare toate mijloacele existente : acuarele, markere, creioane colorate chiar și crete! Puneți-i la treabă pe cei mici! Fie că desenează, fie că se pun pe colorat, sau, ca să fie și mai interesant, puneți-i să reproducă desene din cărțile preferate. Cu o foiță de calc, le pot copia perfect! Totul e să nu facem din ei falsificatori de opere de artă! 😁 

Experimentați o rețetă culinară nouă! 

Știu că fiecare din voi v-ați făcut o aprovizionare temeinică, așa că, din ceea ce aveți în cămară sau în frigider, puteți experimenta ceva nou, că doar cu toții ne-am plictisit  să mâncăm aceleași mâncăruri, iar de mers la restaurant deocamdată nu poate fi vorba. Este o bună oportunitate de a-i implica și pe cei mici : ascutați-mă pe mine, adoră să gătească! 

Declanșați concursuri în familie! 

Nici vă vă dați seama, cât de plăcut și de incitant este să jucați un joc în familie, implicându-vă și soțul – plictisit de atâta televizor – dar și pe copiii voștri. Dacă sunt mai măricei, puteți încerca un Monopoly. Sau un Remy. Dacă jocul are și o miză, este cu atât mai incitant! Ce-ar fi ca cel care pierde să fie obligat să spele vasele, după masa de prânz? Sau câștigătorul să aibă dreptul să aleagă filmul la care se va uita, seara, întreaga familie!  

Gimnastica la domiciliu

O alergare în jurul casei, însoțiți de câinele de companie, sau chiar un antrenament “profi”, sub îndrumarea instructorilor de pe internet, vă vor oferi ocazia să-i luați alături de voi și pe cei mici. Ca să nu mai vorbim de faptul că o gură de aer este mai mult decât indicată. Sunt o mulțime de obiecte prin casă, care vă pot ajuta să faceți exerciții de toate felurile. De exemplu, în chip de “greutăți” puteți folosi sticle cu apă.  

Lăsați-i pe cei mici să facă show!

Cand eram mică, eu și sora mea obișnuiam să ne distram părinții. Puneam la cale mici spectacole, piese de teatru, recitări, concerte de muzica, prezentări de modă. Sugerați-le celor mici să organizeze așa ceva! Puteți chiar să le propuneți “ să vândă bilete”! Se vor face și cu niște bani de buzunar! Online, pe skype, pot asista și bunicii la reprezentație!

 

sursa foto: parade.com