Ea și El Povestea mea

Nu vreau decât să-mi primesc copiii înapoi!

Stimata redactie

Subsemnata MANEA TUDORIȚA IONELA, domiciliată în București, str. Voioșiei nr. 41, sector 3, În fapt, în anul 2014 am fost obligată să părăsesc domiciliul conjugal, având în vedere actele violente ale fostului meu soț exercitate asupra mea, Manea Mihai, domiciliat în com. Călinești, sat Radu Negru nr. 46, jud. Argeș injuriile și amenințările cu moartea pe care acesta mi le prolifera, acesta fiind cunoscut ca și consumator de alcool și instituind teama în rândul tuturor vecinilor, amenințându-i pe toți că îi va omorî cu toporul, că îi va bate, astfel cum mă amenința și pe mine, și cum mă intimidează ori de câte ori încerc să îmi văd copiii.
Prin sentința civilă 227/03.03.2016 pronunțată de Judecătoria Topoloveni în Dosar nr. 1207/828/2015, nedefinitivă, atacată cu apel în termen legal de subsemnata instanța a luat act de acordul părților cu privire la divorț, a stabilit ca autoritatea părintească să se exercite în comun de ambii părinți, însă a stabilit domiciliul celor doi minori la tată, instanța considerând că este în interesul celor doi minori să nu schimbe domiciliul, întrucât aceștia sunt obișnuiți cu acest domiciliu, considerând că schimbarea domiciliului minorilor poate avea consecințe negative asupra minorilor, și desconsiderând faptul că minorii au nevoie de mama lor și de iubirea acesteia, mai ales că minorul Darius Andrei a fost înțărcat brusc, când am fost dată afară din casă și de atunci nimeni nu mi-a permis să îl mai văd, iau în brațe, în condițiile în care subsemnata m-am ocupat de copiii mei în exclusivitate, tatăl fiind foarte mult plecat din țară.
Pentru calea de atac a apelului am angajat-o ca avocat pe doamna Diana Macovei, care a și câștigat apelul la Tribunalul Argeș, decizia civila 823/01.03.2017 prin care băiețelul cel mic, Darius Andrei (4 ani) , are domiciliul la mine, iar băiatul cel mare, Robert Ionuț (16 ani) , la tată.
Vă rog să luați act că sora mea, Floroiu Alina Tatiana, locuiește la două case de domiciliul minorilor, are 5 copii și îi este frică să intervină să mă ajute să îmi văd copiii, întrucât tatăl minorilor a amenințat-o în dese rânduri, însă îmi povestește ce se petrece cu cei doi copii.
Astfel, cei doi minori sunt lăsați în grija surorii tatălui, mătușa acestora, care a fost plecată din țară 11 ani, iar pe minorul Robert Ionuț nu l-a cunoscut mai bine decât în anul 2013, când s-a întors din străinătate. Până la acel moment aceasta era în permanență certată cu fratele ei, tatăl copiilor. Când aceasta nu poate să aibă grijă de copii, aceștia sunt lăsați în grija unei vecine în etate de 70 de ani, cel mic a stat chiar și două săptămâni la aceasta, bolnav și neîngrijit, în timp ce mie mi se interzicea să îl văd.
Tatăl este violent, a încercat să îi dea foc mamei sale, intimidează și amenință pe toată lumea, este un om recalcitrant și extrem de violent fizic și verbal.
Minorii sunt neîngrijiți, nespălați, needucați. Minorul Robert Ionuț a fost lăsat în dese rânduri să se distreze în cluburi de noapte (discotecă), iar noaptea este văzut în dese rânduri la ore târzii, 2, 3 dimineața, umblând pe străzi, ori singur, ori însoțit de alți adolescenți destul de îndoielnici ca și comportament și educație. Robert Ionuț a început să aibă un comportament deviant și violent la școală, după alungarea subsemnatei de către fostul meu soț, folosind un limbaj execrabil, inclusiv subsemnatei mi-a trimis sms-uri prin care îmi adresa injurii și conotații inimaginabile, acuzându-mă că i-am părăsit și că nu vin să-i văd, în condițiile în care nu am fost lăsată nici măcar să mă apropii de copiii mei.
Cei doi minori nu au fost lăsați să primească nici măcar cadouri de Crăciun. În anul 2015, m-am întâlnit la Judecătorie cu Robert Ionuț cu care am vrut să interacționez, iar acesta mi-a aruncat cadourile și mi-a făcut vânt pe scări, iar tatăl și mătușa acestuia îl instigau să nu ia cadourile că nu are nevoie de la o ”curvă” de cadouri, că nu îi sunt mamă, că l-am părăsit pentru alt copil și să mă desconsidere.
Sora mea l-a întrebat pe minorul în vârstă de 3 ani dacă vrea să o vadă pe mami, iar acesta a spus că ”dacă o văd, bag cuțitul în ea”, este inacceptabil și inimaginabil ca un copil în vârstă de 3 ani să poată vorbi despre omor și mai ales despre mama sa în asemenea manieră.
În luna iunie 2016, am fost chemată de diriginta lui de la școala generală, pentru că tatăl deși a fost chemat la școală, nu a vrut să se prezinte, să mi se aducă la cunoștință că fiul meu Robert împreună cu alți colegi au distrus mobilierul clasei și trebuie să plătesc 60 de lei, partea lui. Am venit imediat de la București, însă nu am fost lăsată să îl văd pe Robert, am plătit suma datorată cu titlu de daune și am fost nevoită să mă întorc la București fără copii, pentru a nu știu câta oară.
Când a fost nevoie să fie efectuată înscrierea și opțiunile pentru liceu, tatăl nu a venit de la prima chemare, apoi a greșit codurile, apoi a venit beat, m-am prezentat și subsemnata, însă diriginta a menționat că tatăl a completat înainte cererea și opțiunile interzicând cadrelor didactice să îmi permită să intervin, întrucât minorul stă la el. Fiul meu cel mare a luat nota 3 la examenul de capacitate, având în vedere neglijența tatălui și abuzul psihic la care acesta îl supune precum și alienarea parentală față de mine, exercitată de tată.
Am fost acasă la copiii mei de nenumărate ori, inclusiv însoțită de frații mei, însă nici aceștia nu au fost lăsați să vadă minorii.
Vă rog să luați act că de 1 an și jumătate sunt în imposibilitate reală de a-mi vedea copiii, cel mic în vârstă de 3 ani era alăptat de către mine la 1 an și jumătate când am fost dată afară din casă și de atunci i se inoculează zi de zi ură față de mine, ideea că mama lui l-a părăsit, în condițiile în care subsemnata l-am înscris inclusiv la grădiniță în București însă tatăl nu mi-a permis nici măcar să-l văd, darămite să îl iau la București.
Copiilor mei li se spune zilnic, că sunt o prostituată, că i-am părăsit pentru alt bărbat și alt copil, că trebuie să mă urască, că mai bine mă văd moartă, că nu merit să fiu mama lor și li se interzice să se apropie de mine.
Mi-a fost blocat accesul la toate conturile facebook, telefoane, mail etc. Nu am numere de telefon ale tatălui, copilului cel mare și nici al fostei mele cumnate. Nu am cum să iau legătura cu aceștia, nu pot să îi văd, nu pot vorbi cu ei.
Din păcate avocatul pe care l-am avut angajat în judecat de la Judecătoria Topoloveni. mi-a spus că nu se poate face nimic până nu se termină procesul, astfel că de abia acum am aflat că aș fi putut să solicit pe calea ordonanței președințiale program vizitare minori.
De la data de 01.03.2017, eu nu am putut să pun în executare hotărârea, de câte ori am venit la domicilul tatălui, nu se afla nimeni acasă sau era numai băiatul cel mare care a încercat inclusiv să mă bată, instigat de către tată. Minorul Darius Andrei s-a aflat în permanență la sora tatălui, în Topoloveni, iar tatăl cu sora acestuia, cu soțul și fiul acesteia se opun punerii în executare a dizpozitivului sentinței 823/01.03.2017. Eu am fost nevoită să solicit punerea în executare a dispozitivului sentinței prin intermediul executorului judecătoresc.
La data de 11.09.2017 ne-am prezentat în jurul orelor 12.00 la domiciliul tatalui, împreună cu executorul judecătoresc Ioana Cristian, dna av. Diana Macovei și 2 agenți de poliție de la Poliția Călinești. Pe drum ne-am întâlnit cu băiatul meu cel mare, Manea Robert Ionuț, care m-a amenințat cu bătaia atât pe mine, cât și pe dna avocat, amenințând-o inclusiv cu spargerea mașinii acesteia. În fața casei, acesta a adresat injurii executorului judecătoresc, polițiștilor, dnei avocat și subsemnatei, și a sărit să ne bată pe mine și pe dna avocat. A fost oprit de agenții de poliție care l-au rugat să se potolească, însă acesta i-a amenințat că îi scuipă și îi ia la bătaie, vorbind injurios, și folosind apelativul ”tu”, fără nicio urmă de respect. Unul dintre agenți l-a dus în mașina de poliție și în prezența executorului judecătoresc i-a explicat de ce suntem acolo și că trebuie să luăm copilul cel mic și să își sune tatăl. Minorul a refuzat să își sune tatăl, a refuzat să ne dea numărul de telefon, însă ne-a permis accesul în casă, după ce a vorbit câteva minute cu polițiștii și executorul judecătoresc. În casă nu existau condiții de creștere a copiilor, locuința fiind insalubră, minorul Robert Ionuț relatând că stă mai mult singur și își vede tatăl doar dimineața când pleacă la serviciu și noaptea când acesta se întoarce, iar fratele său nu stă cu ei, ci este crescut de mătușa sa, Burciu, în Topoloveni, și este înscris la grădinița cea nouă din Topoloveni, nu știe programul acestuia, pentru că nu îl vede. În camera prezentată ca fiind a minorului Manea Darius Andrei nu existau niciun fel de lucruri de-ale minorului, nici măcar jucării, iar condițiile din casă erau total improprii creșterii unor copii și chiar pentru a locui un adult. Deși i s-au solicitat datele tatălui pentru a fi contactat, Robert a refuzat să le dea, și a continuat să o amenințe pe doamna avocat că o ia la bătaie dacă îi mai caută fratele cu mama sa. Executorul i-a înmânat o carte de vizită pentru a i-o da tatălui. Apoi Robert s-a deplasat în afara casei, pe uliță, înspre deal.
Ne-am deplasat la Grădinița Lumea copiilor din Topoloveni, unde doamna director a avut un comportament total inadecvat față de mine și de avocata mea, oferind date incorecte executorului judecătoresc, precum și denotând necunoașterea legii, deși ca director avea obligația s-o cunoască, a menționat că nu vorbește decât cu mătușa copilului, dna Burciu, care l-a și înscris, care îl ia și îl aduce zilnic. Minorul este înscris la grupa mijlocie, și deși dna director a menționat că nu a venit în prima zi, femeia de serviciu a contrazis-o și a afirmat că acesta a fost la grădiniță și a fost luat în jurul orelor 11 de mătușa lui. I-a fost arătată dlui executor fișa de înscriere nr. 232/22.08.2017, în care exista ultima filă a ordonanței președințiale, copie xerox fără semnătură și fără conformitate cu originalul, nelegalizată, precum și cererea de înscriere a minorului făcută de mătușă, pentru a induce în eroare autoritățile cu privire la domiciliul copilului. Personalul a menționat că nu dau date mamei, ci numai tatălui și mătușii. După ce executorul și avocatul le-au adus la cunoștință hotărârea de stabilire a domiciliului minorului și li s-a înmânat un exemplar, precum și o solicitare din partea subsemnatei de a nu mai fi predat minorul decât subsemnatei, menționând că mătușa nu are niciun drept în acest sens, acestea au fost de acord să ne comunice nr de telefon de contact al dnei Burciu pentru a fi sunată de executor.
Ne-am deplasat către domiciliul mătușii, care, când ne-a văzut a fugit cu copilul cu mașina AG-16-BEA, condusă de fiul acesteia, împreună cu copilul care țipa după mamă, cu tatăl copilului și au dispărut.
Contactată de către executor, dna Burciu a menționat că refuză să predea copilul și că se opune executării și nu va permite nici poliției să îl ia pe minor.
Toate aceste fapte sunt confirmate de procesul verbal din data de 11.09.2017. Precizez faptul că încă de la data de 01.03.2017 încerc să îmi iau copilul de la tată. L-am anunțat că vin să iau copilul, am încercat să mă înțeleg amiabil cu acesta. De fiecare dată mă înjura și amenința că mă omoară și că nu voi pune mâna niciodată pe copil. Am fost și cu avocata mea și acesta împreună cu sora lui au amenințat-o pe aceasta că o omoară dacă se mai apropie de copil. De fiecare dată când am venit să iau copilul, aceștia au fugit cu copilul și s-au ascuns.
Mai mult, executorul judecătoresc l-a somat în două rânduri să aducă de bunăvoie copilul la sediul executorului, însă acesta nu s-a prezentat.
Mai mult, tatăl și sora acestuia îl îndoctrinează și pe băiatul cel mare împotriva mea, comportamentul acestuia fiind rezultatul instigărilor acestora împotriva subsemnatei.
Pe acest fond, inclusiv Judecătoria Topoloveni le-a respins cererea de suspendare provizorie în Dosar nr. 1916/828/2017, la data de 13.09.2017.
La data de 05.10.2017 executorul judecătoresc, împreună cu subsemnata și poliția din Topoloveni, ne-am deplasat la domiciliul mătușii Burciu pentru a prelua copilul. Au existat țipete, urlete, copilul a fost instigat de mătușă să îmi strige ”Cățea”, apoi cu ajutorul dlui executor m-am apropiat de acesta, tatăl și familia acestuia s-au opus, au făcut un întreg scandal, copilul se uita speriat la mătușa lui care i-a făcut semn să spună nu, când l-a întrebat executorul dacă merge cu mine, astfel că nu am putut să îmi iau copilul, procedura aflându-se în desfășurare. Toate aceste fapte reies din Procesul verbal întocmit de BEJ Ioana Cristian.
Tatl a initiat 3 procese la acest moment, 2 pentru stabilirea domiciliului lui Darius la el, pe calea judecarii fondului sip e cale de ordonanta presedintiala, deci procdura urgenta, și contestatie la executare.
Va rog pe aceasta cale să mă ajutați si dvs să îmi recuperez copilul, pentru ca in aceste conditii se incalca toate legile si nu pot pune in executare o hotarare judecatoreasca.
Va multumesc.

Cu stimă,

Manea Tudorița Ionela

 

Nota Redacției: Cazul dramatic al Tudoriței Manea va deveni subiectul edițiilor de miercuri și joi ( azi și mâine)  ale emisiunii “ Femei de 10, Bărbați de 10”. Dezbaterea publica a cazului va avea loc în prezența semnatarei, a avocatei Diana Macovei și a altor persoane implicate în caz.