Ea și El

Nu mai visați cai verzi pe pereți! 38 de adevăruri dure despre relațiile în cuplu ( II)

 

Spuneam ieri că felul în care suntem construiți și educați ne creează false așteptări de la viață. Că, de fapt, nimic nu este ceea ce pare a fi, inclusiv dragostea. Și că, de fapt, viața reală este cu totul altceva, decât ceea ce vedem prin filmele siropoase și telenovele.
Iată , continuăm lista adevărurilor dure despre relațiile în cuplu. Cum sunt ele , de fapt, în realitate, și ce înseamnă, de fapt, dragostea.
20.Uneori, în mintea noastră, vor apărea gânduri de genul : ” Vreau săimg_4501 plec. Vreau să mai încerc și altceva.”. Nu sunt decât niște gânduri. Cu toții le avem.Nu înseamnă că ele sunt reale. Sunt doar o manifestare a fricii.

21.Gândurile pesimiste vin, de regulă, când suntem singure acasă. Sau când partenerul a adormit. Nu uitați : dragostea adevărată este precum mișcarea unui pendul gravitațional. Azi ni se pare că nu putem trăi fără cel de lângă noi, mâine avem senzația că nu vrem să-l mai vedem niciodată. Cu cât mai lungă ne este experiența vieții în doi, cu atât mai usor ne va fi să înfruntăm realitatea și să acceptăm celula numită “familie”

22.Veți fi uimite uneori de cât de greu se va lega dialogul cu aproapele vostru. Mulți oameni își compară relațiile cu cele ale celor din jur. Dar, atenție! Rețelele sociale nu conțin, de regulă, decât experiențele noastre fericite! Și dacă prietena voastră și-a găsit un partener “macho”, nu înseamnă că este perfect din toate punctele de vedere.

img_450523.Conflictele sunt de neevitat.

24.Mereu ți se va părea că ești mai bună decât partenerul tău și că ai mai multă dreptate.

25.Periodic, este posibil să vă certați și să vă jigniți.

26.Uneori vă veți răni.

27.Există o groază de modalități de a distruge încrederea reciprocă. Mare atenție!

28.Chiar dacă nu veți dori acest lucru, trecutul va face parte din viața voastră: durerea, supărările copilărești, dezamăgirile anterioare, supărarea provocată de trădările prietenilor etc. Toate se vor reflecta, din păcate, mai mult sau mai puțin conștient, în actuala voastră relație.

29.Căsătoria nu înseamnă mare lucru. Ea nu rezolvă nicio problemă. img_4508Sunteți amândoi obligați să “creșteți” și să vă dezvoltați, făcând ca relația voastră să devină și mai puternică.

30. După ce vor apărea copiii, trebuie să va obișnuiți că de aici inainte, o bună perioadă de timp, dorințele voastre vor trece pe planul 2.

31. Nu există niciun dubiu: viața cu copii mici este o chestiune tare dificilă. Aveți răbdare. Vor crește și lucrurile se vor simplifica.

32.Veți simți deseori revolta că nu sunteți suficient prețuită.

33.Va trebui să deveniți un om matur și serios.

34.Uneori va trebui să vă călcați pe suflet și să vă cereți prima iertare.

35.Veți rata șansele de a avea un concediu minunat. De multe ori, căsătorită fiind, veți ajunge la concluzia că banii de concediu pot dobândi o mult mai bună utilizare, pt casă…

img_450936.Romantismul nu trece, neapărat, odată cu trecerea anilor. Trebuie să învățați să-l mențineți.

37.Vă veți simți uneori supărată. Dar va trebui să învățați să treceți peste supărări, dacă vreți să mențineți relația.

38.Veți îmbătrâni împreună. Veți fi martorii îmbătrânirii voastre reciproce. Îmbătrânirea celuilalt o vei constata mai ușor decât propria îmbătrânire. Veți simți un sentiment de desamăgire. Dar poate fi și un prilej de bucurie : faptul că relația voastră a rezistat în timp.

După ce veți fi parcurs această listă, probabil că vă veți întreba, de ce oare oamenii se mai angrenează în relații de durată. Nu e mai simplu să trăiești de unul singur?
Da, e mai simplu, mai puțin riscant. Însă relațiile intime, șansa de a iubi și de a fi iubită vă oferă posibilitatea de a vă autodepăși, de a fi mai mult decât ați fost pâna atunci.
Relația de cuplu este un dar și un privilegiu. Pe care nu toți stiu să-l gestioneze. Iar greșeala tuturor celor care ajung la divorț o reprezintă așteptările nerealiste. Și lipsa dorinței de a investi în relație.
Păstrați, așadar, această listă. Ea vă va reaminti mereu că viața nu este ideală. Dar că poate deveni mai bună decât un ideal!

 

 
Sursa: Sheryl Paul: “38 Hard Truths About Relationships” via Lifter

Surse foto: womancosmo.ru, otvet.bigmir.net, 7ya.ru, colady.ru,