Bombănelile Marinei Editoriale

“Nu i te băga pe gât, te rog!” …sau : Dragoste cu de-a sila nu se poate

Dragile mele, cititoarele mele, prietenele mele virtuale, femeile mele de 10!
Astăzi o sa vă spun ceva ce n-o să vă placă! Mă adresez astăzi vouă, celor tinere ( dar și celor ceva mai coapte ) care trageți cu îndârjire de bărbații din viața voastră, încercând să-i convingeți să vă ia de neveste.
Stiu, nu poate fi nimic mai îngrozitor, decât să iubesti un bărbat căruia îi e frică să-și asume responsabilități, care fuge de însurătoare precum dracul de tămâie! Vă înțeleg starea de neliniște, pricep si stresul care vă însoțește în toate activitățile “de cuplu”, chiar și epuizarea emoțională către care vă împinge o relație cu perspectivele amputate… Însă cel mai grav lucru, este faptul că vă încăpățânați să nu vedeți că papagalul ( scuze!) de lângă voi, nu este pregătit să-și asume oficial relația cu voi! Și oricât de convinse n-ați fi că vă iubește ( sper că n-am de a face cu niște gâsculițe, care să se hrănească cu iluzii!), nu aveți voie să puneți presiune pe el, pentru a-l împinge spre altar!
Iar dacă acesta va e planul, opriți-vă, dragile mele! Faceți cea mai mare greșeală a vieții voastre și vă voi înșira , mai jos, numai cateva din multele motive ale îndemnului meu : 1. În primul rând, dragoste cu de-a sila nu se poate! Poți tu să fii minunata minunatelor, cea mai sexy iubită și cea mai devotată și grijulie parteneră, dacă el nu consideră că esti “unica în lume” și dacă nu este îndrăgostit de tine până peste urechi, totul e în zadar, crede-mă! Nu te îmbăta cu apă rece la fiecare vorbă drăgălașă pe care ti-o spune, la fiecare floare, parfum sau bijuterie cu care își anticipează partida de sex : da, de plăcut îi place de tine, negreșit, însă nu suficient de tare pentru a-și sacrifica libertatea și a-și așeza pe creștet jugul căsniciei. Nu te da peste cap pentru a-l convinge. Crede-mă, nu merită! E clar că ai alături bărbatul nepotrivit.
2. Ofensiva ta se va întoarce, în final, împotriva ta, ca un bumerang! Psihologia umană este foarte parșivă : de regulă, atunci când cineva se ține după noi, obișnuim, din reflex, să ne îndepărtăm! Fix același lucru se va întâmpla și cu bărbatul de lângă tine, dacă vei continua să-l presezi să te facă mireasa lui. Ca orice bărbat, se va simți încolțit, va jindui după libertate și singurul lui gând va fi cum să se desprindă din lanțurile ce-ti poartă parfumul..
3. Mai mult ca sigur, iubitul tău încă nu este pregătit pentru acest pas, atât de important. Iar tu n-ai încotro, trebuie să-i respecți “ritmul”, și nu să-i violezi hotarele. Desigur, nu e prea confortabil să aștepți o veșnicie până “Iubițel” se decide să-și pună verigheta pe deget! Dar și să ai așteptări de la un bărbat imatur emoțional, e lipsit de sens. Așa că… ”take it, or leave it”!
4. Privește-te în oglindă! Ce vezi? O femeie frumoasă, care se respectă și se iubește pe ea însăși! Și? Atunci de ce ai nevoie de un bărbat care nu te vrea? Nu te insinua în viața unui astfel de exemplar, strângandu-l cu ușa pentru a te ia de nevastă! Va fi un pas sinucigaș. Tu îl vei iubi mereu mai mult decât el pe tine, iar el nu se va da în lături să profite copios de acest lucru. Și-apoi, fii sinceră, nici ție nu-ți va fi comod să-i stai în gât celui “luat cu de-a sila”.
5. Privește împrejur : o mulțime de bărbați , de toate felurile gravitează în jurul tău! Trebuie doar să-ți ridici vălul de pe ochi și vei vedea cât de mulți te plac. Dă-ți jos ochelarii de cal : oare chiar trebuie ss stai agățată de un papagal, în loc să te lași cuprinsă de brațele bărbatului de care ai nevoie cu adevărat?…

Rubrică oferită de

Uscatoare rufe