Timp liber

Nevorbiți sau neiubiți? Sau castraveți neliniștiți?

Navigând pe facebook în căutare de subiecte, am aflat ceva: ne îngrășăm fiindcă suntem nevorbiți. E o problemă de oralitate. De fapt, mai multe, după cum susține nutriționistul Mihaela Bilic.
“De când ne naștem și cunoaștem confortul de la sânul mamei, învățăm să asociem suptul/mâncatul cu starea de bine. Nu vă învinovățiți pentru asta, e normal. Încercați însă să alegeți răul cel mai puțin rău: mâncarea îngrașă, fumatul îmbolnăvește, suzeta e ridicolă după o anumită vârstă… deci nu mai rămâne decât apa. Și vorbitul!
Poate că mâncăm prea mult pentru că tăcem prea mult, ținem în noi lucruri, nu suntem autentici, nu spunem ce simțim. Decât să mâncăm, mai bine am vorbi, am comunica, am împărtăși. Izolarea, însingurarea predispune la mâncat. Nu frigiderul trebuie să ne fie partener, nu în frigider sunt soluțiile/ răspunsurile.
Acolo o să găsiți ce-ați cumpărat, nu există surprize. E doar o comoditate păguboasă pentru siluetă și sănătate. Mai degrabă v-aș invita să separați aceste 2 activități ce satisfac oralitatea și să puneți accentul pe vorbit, mai ales că atunci când vorbiți nu puteți mânca. Deci vorbiți, veti slăbi!”, punctează Mihaela Bilic. (Sursa: caplimpede.ro). Mai mult decât atât, adaug eu, același lucru se întâmplă și când iubim. Sau, mai degrabă, când ne îndrăgostim. Vă aduceți aminte? Deci, vorbiți și slăbiți, iubiți și slăbiți!
Se apropie campania electorală, și asta se vede și pe facebook, unde viitorii candidați își arată fețele tot mai des. Totuși, dintre toți eu o prefer pe… Hillary Clinton. Știu că nu am drept de vot în America, dar o urmăresc cu plăcere pe doamna Clinton, pentru că duce o campanie civilizată, umblă printre oameni, îi îmbrățișează, participă la întruniri. Parcă e altceva.
Mircea Dinescu, care pe vremuri lansa cărți de poezie, acum lansează un vin… de capră pe nume Fifi.
Tot pe facebook am aflat cum se ascute dermatograful. Voi știți? Ca să nu se rupă vârful, țineți-l câteva ore la frigider, apoi îl puteți ascuți.
Voi încheia cu o observație care mi s-a părut interesantă și care spune:

“Corpul omenesc este 80% apă, așa că suntem de fapt doar niște castraveți neliniștiți. ”
Câteodată așa mă și simt.