Femei de 10

Mușchetarele de aur ale României

Într-o Românie măruntă, total nesemnificativă pe tabla de șah a Planetei, într-o Românie ignorată, de multe ori, de proprii fii, într-o Românie dominată de neliniști și răutăți, de meschinării și furtișaguri, de vedete de carton și milardari de conjunctură, într-o Românie campioană a veștilor proaste pentru cetățenii săi și extrem de zgârcită în surprize plăcute, se mai întâmplă și minuni.

Oameni frumoși și curați, care nu au nicio legătură cu toate cele de mai sus, care-și clădesc viața după regulile propriilor idealuri, atât de frumoase și ele, câștigă, în numele țării lor, victorii spectaculoase la marile confruntări ale țărilor lumii. La Rio, la ora la care pe noi ne frământă orice altceva, mai puțin gloria țării în care ne-am născut, 4 fete de aur și-au transformat lupta în cel mai înalt loc pe podiumul scrimeurelor de pe Pământ. Talentul, tenacitatea, forța, dorința de a învinge, le-au transformat în campioane olimpice pe Simona Gherman Ana-Maria Brânză-Popescu, Simona Pop și Loredana Dinu , după ce au lăsat în urmă marile puteri ale lumii, confirmând proverbul mioritic “buturuga mică răstoarnă carul mare”.
Prima medalie de aur, câștigată de români la Jocurile Olimpice de la Rio este, dincolo de toate, balonul de oxigen, necesar românilor patrioți, nefericiți de prăbușirea noastră pe toate planurile. Bravo, fetelor de 10, bravo, campioanelor de aur, România este mândră de voi! Deie Domnul ca performanța voastră să fie molipsitoare!

.