Modă

Moda nu are vârstă! 8 reguli de bază pentru femeile de peste 50 de ani. 

 

Modernă, șic, “coaptă”, rafinată – cam așa își dorește să fie fiecare femeie, indiferent de vârsta ei. Și chiar dacă ați depășit 50 de ani, a continua să fiți stilate nu e chiar atât de greu, pentru că moda și bunul gust nu au vârstă. Vă puteți inspira din atâtea vedete internaționale,din categoria 50+

Ele continuă să-și trăiască viața la cote maxime, să iubească, să călătorească, să facă fapte de caritate sau să se realizeze în diferite domenii de activitate. Am adunat sfaturile stiliștilor și am reușit să sintetizăm 8 reguli de aur privind moda femeilor 50+. 

1. Alegeți materiale de calitate

Uitați pentru totdeauna de materialele sintetice ieftine, cele cu luciu, de satenul mulat pe corp. Țesăturile trebuie să fie scumpe, să aibă o culoare rafinată și să fie lucrate foarte bine. Purtați in, cașmir, jerse, tricot gros, denim, tweed, batist. 

pastedGraphic.png

Învățați să combinați materialele

Atenție la volumul suplimentar pe care vi-l poate genera un material prost ales. Optați pentru sacouri de tipul Coco Chanel, pe care-l puteți combina cu un tricou alb, mulat și cu o fustă albă. Ochelarii, accesoriile și încălțămintea cu toc mic – vă vor ajuta să creați o ținută universal valabilă pentru toate situațiile. 

3. Fiți în concordană și cu moda, dar și cu vârsta

Cea mai mare greșeală a femeilor care vor să arate mai tinere, este apelrea l trendurile de tineret. Colanți colorați, bluze semitransparente, decolteuri generoase, bluze scurte și fără mâneci – vă sunt interzise. În plus, nu resuscitati haine “ de pe vremea voastră”. Riscați să păreți îmbrăcate de la “second hand”. Evitați moda retro și cumpărați-vă haine în ton cu ultimele tendințe ale modei. pastedGraphic_1.png

Croiala trebuie să fie confortabilă chiar mai lărguță, chiar dacă aveți o siluetă de invidiat.  

4. Alegeți o gamă cromatică potrivită

Ajungand la această vârstă, trebuie să vă adaptați și cromatic și să încercați să vă “îndrăgostiți” de ea. O culoare fericită vă luminează fața. Ascultați sfaturile stiliștilor : purtați culori deschise, pastelate. Cumpărați-vă spre exemplu, câteva bluze de culoarea “cafea cu lapte” : în ele veți arăta foarte aristocrat. Adăugați , cu măsură, culori precum bleu, bleumarin, roșu, muștar. Încercați să evitați ținutele integral negre. La fel și cele cenușii, maro, bleumarin. Puteți avea astfel de ținute, însă nu exagerați cu ele.