banner marshal garden
Copii și tineri

Miss Boboc – între celebritate și secrete

Rochii lungi și prețioase, pantofi amețitor de înalți, momentul în care scena pare o ață subțire, pe care trebuie să pășim păstrându-ne echilibrul, mii de aplauze, emoții copleșitoare, bătăile inimii încep să o ia razna și… mult râvnita coroniță!

Haideți să avem un moment de sinceritate cu noi însene! Câte dintre noi nu ne-am visat acolo? Blițul care aproape ne orbește, privirile „ucigătoare” ale perdantelor și cele însetate ale băieților. DA! Ați ghicit… este vorba despre concursul Miss Boboc… seara în care viața ta o ia pe un alt făgaș, în care știi că nimic nu va mai fi la fel ca înainte… seara în care te consideri invincibilă, în care ești în centrul atenției și, de ce nu, seara în care simți că lumea este a ta. Seara pe care nu o vei uita niciodată.

Pentru a afla mai multe detalii despre această fabuloasă experiență, dar și secretele din culise, vă las să vă delectați cu un interviu pe cinste oferit chiar de… divele in cauză!

Le-am întrebat pe frumoasele câștigătoare ale titlului „Miss Boboc” al Unversității „Titu Maiorescu”, cum au luat decizia de a se înscrie în concurs și ce semnificație a avut acest premiu pentru ele, câștigat, totuși, la o vârstă destul de fragedă, o vârstă la care ai impresia că totul este roz și că perfecțiunea nu este pusă pe un piedestal de neatins.

Anita Ciucur - Miss Boboc 2015
Anita Ciucur

Anita Ciucur, câștigătoarea titlului „Miss Boboc” 2015, mi-a împărtășit că spontaneitatea o caracterizează și că participarea ei la acest concurs a fost o experiență frumoasă, datorită căreia, s-a distrat și a legat prietenii.

Vanesa Stoica, câștigătoarea titlului „Miss Boboc” 2014, ne-a spus că de mică a fost atrasă de concursurile de frumusețe (între noi fie vorba, ce fată nu este atrasă de aceste provocări ce ne hrănesc ego-ul?), participând și în liceu, astfel și-a luat inima-n dinți și s-a aventurat în această provocare, iar Roxana Nastescu, câștigătoarea titlului „Miss Boboc” 2013, ne-a zis că termenul de „nou” și unicitatea acestei experiențe au determinat-o să se înscrie. Acest titlu a făcut-o pe Roxana, să aibă mai multă încredere în forțele proprii, îndeplinindu-și visul de a-și construi o carieră în lumea plină de provocări și mister a modelling-ului.

Întrebându-le dacă au  cochetat cu lumea modelling-ului, Anita – cu o urmă de dezamăgire – ne-a mărturisit că și-a dorit o carieră în modelling, dar, în momentul în care și-a dat seama  că principiile ei nu coincid cu compromisurile pe care ar fi trebuit să le facă, a renunțat la acest vis.

Vanesa Stoica
Vanesa Stoica

Fiind fascinată de această lume, Vanesa a făcut tot posibilul pentru a-și croi un drum în acest controversat domeniu, dar, din păcate, înălțimea nu a ținut cu ea.

Cunoașteți acel sentiment de neliniște amestecat cu un val de emoții copleșitoare, ce nu poate fi contenit? Ei bine, divele noastre au cunoscut acest sentiment chiar înaintea marelui eveniment. Anita ne povestește că, dacă, nu ar fi  câștigat, nu ar fi regretat nicio clipă participarea ei în acest concurs, spunând cu convingere că, este o experiență unică ce merită trăită indiferent de deznodământ. Emotiile au pus stăpânire pe Vanesa, iar cu cât se apropia mai mult seara balului, cu atât avea impresia că nu o să se descurce. Roxana ne mărturisește, că pe tot parcursul concursului a cunoscut sentimentul de fair-play, și că emoțiile ei au fost constructive.

În unanimitate, câștigătoarele mi-au spus că proba de dans, se situează pe primul loc în inimile lor. Chiar așa, dansul este  una  dintre  cele  mai  vechi  forme  ale  artei, prin intermediul dansului  exprimi o sumedenie de trăiri, uiți pentru  câteva minute de tot ceea  ce te îngrijorează și te eliberezi  din „ghearele” realității, pătrunzând într-o lume de basm.

La fel  ca  în viața de zi cu zi, și la acest concurs de frumusețe  trebuie  să dai  tot ceea ce ai mai bun, să fii propriul tau PR,  să te promovezi și  să nu renunți…  indiferent de situație – show must go on –  nu există bătălie mai grea decât  aceea care nu se dă.

De aceea,  am dorit  să  aflu care sunt  atu-urile fetelor,  dar  si cu ce cred ele  că au cucerit juriul (fără  doar și poate,  toate femeile  au „armele” lor secrete,  iar  într-un concurs de frumusețe  sunt  indispensabile  și  trebuie  scoasă  artileria grea!). Iată ce ne-au răspuns:

Anita Ciucur: „Nu știu dacă a fost ceva anume, fiecare fată e frumoasă în felul ei și fiecare fată are ceva deosebit. Tot ceea am făcut a fost să fiu eu însămi.

Vanesa Stoica: „Am zâmbit continuu… Am zâmbit când am reușit la o probă, am zâmbit când am încurcat un pas la dans și am zâmbit la final când așteptam cu sufletul la gură rezultatele. Atitudinea cred că a contat mult.”     

Roxana Năstescu
Roxana Năstescu

Roxana Năstescu: „Consider că sunt o persoană naturală, spontană, iar acest lucru este la mare căutare în zilele noastre. Se caută femeia care nu este frumoasă doar fizic, ci și care emană dinăuntrul ei frumusețe. Și mai cred că acest lucru se vede, se observă și aduce un plus.”

Într-adevăr, într-o lume în care primează femeile „trase la indigo” și cele cu mai multe operații estetice în palmares, femeile naturale sunt o raritate, și de aceea, dragi bărbati, ar trebui să le apreciați de 10 ori mai mult!

Extrem de curioasă din fire, dar și în căutarea trucurilor de înfrumusețare, am obținut câteva tipsuri prețioase de la miss boboacele noastre:

A.C.: „Acesta este un subiect foarte complex, iar un sfat nu se poate transforma într-un adevăr general valabil. Dar pot mărturisi că o cană cu apă dimineața pe stomacul gol și un zâmbet larg, din suflet, toată ziua, pot face minuni.”

V.S: „ Încerc să dorm suficient încât să nu am tenul obosit tot timpul, îmi fac măști pentru față săptămânal și ies cu câinele la alergat de câte ori am ocazia.”

R.N.: „În primul rând, o viață sănătoasă din toate punctele de vedere: orele de fitness împreună cu o alimentație corectă sunt ceea ce avem nevoie pentru a ne menține în formă. Apoi urmează tratamentele faciale, masaje, împachetările și diversele metode de îngrijire corporală.” (Bun, bun… fizicul ca fizicul, dar cu sufletul cum rămâne?! Și el trebuie îngrijit, „împachetat”, hrănit…)

Îmi trece prin minte un cunoscut proverb „Când omul își face planuri, Dumnezeu râde”. Perfect adevărat, viața este atât de imprevizibilă încât nu avem nici măcar garanția secundelor ce urmează, dar este aproape imposibil să nu ne „teleportăm” în viitor și să nu ne facem planuri. De aceea, fetele mi-au mărturisit planurile lor de viitor. Anita mi-a spus că visul ei este de a-și construi o pensiune, Vanesa îsi dorește să călătorească prin întreaga lume, iar Roxana vrea să-și deschidă un atelier cu haine.

Am dorit să aflu ce sfaturi le dau viitoarelor candidate și cum ar descrie ele această experiență în trei cuvinte.

Anita Ciucur
Anita Ciucur

A.C.: „ Cred că cel mai bun sfat este acela de a se distra înainte de toate. Merită să încerci!”

V.S.: „ Să încerce să fie cât mai naturale. Atunci când „te chinui” să faci ceva, acest lucru se vede în atitudine și în toate mișcările. Să gândească pozitiv! Dacă stai cu gândul că sunt alte concurente mult mai bune decât tine, și că nu ai șansa să câștigi, ai șanse minime să reușești.  Repetiție, Distracție, Concurență”.

R.N.: „Nu vă fie teamă de participare, nu a fi câștigător este principalul obiectiv. Este o experiență unică și poate deveni o șansă pentru viitorul vostru. Unică, extraordinară și fascinantă”.

Concursul de Miss este ca o luptă, trebuie să te zbați, să nu renunți nicio clipă și să pari extrem de sigură pe tine, chiar dacă, poate, nesiguranța și teama îți invadează sufletul. Trăim într-o lume în care doar cei puternici și cei care nu se dau bătuți, ajung acolo unde-și doresc. Nu trebuie să ne ascundem în cochilia noastră și să ne fie frică.

Nu lăsați niciodată tema de eșec să vă scoată din joc!

Etichete

Femei de 10 pe Facebook