Bărbați de 10

Miliardarul Richard Branson dezvăluie secretul care-l face să fie atât de pozitiv 

 

Business-man-ul Richard Branson și-a costruit imperiul pornind de la “zero”. Crezul lui în viață este acela că “pozitivismul generează și mai mult pozitivism”.  Pe blogul său, Branson le-a dezvăluit cititorilor  un sfat simplu, care pe el personal îl ajută să-și facă viața cât mai pozitivă.  

Iată ce scrie părintele “The Virgin Group” : “În cele mai multe cazuri, o întrebare pozitivă conduce către un răspuns de asemenea pozitiv”. Pentru a se explica, Branson aduce ca exemplificare următorul dialog : 

«Părinte, avem voie să fumăm în timpul slujbei?”
«Nu».
«Părinte, dar vem voie să ne rugăm, în timp ce fumăm?”
«Desigur!».

Întreaga esență a problemei este în felul cum pui întrebarea. Omul de afaceri susține că el a pus pe picioare trei companii aviatice de succes, chiar și în condițiile existenței pe piață a unei concurențe acerbe. În opera de înființare a acestor companii, The Virgin Group n-a ținut niciodată seama de aspectele negative ale problemei si nu și-a întrebat niciodată clienții dacă nu s-au săturat de firmele concurente. În loc să se focuseze pe greșelile pe care le făceau concurenții lor, scoțanduxle în evidență pentru a câștiga proprii clienți, echipa lui Branson a folosit o abordare mult mai pozitivă. 

Ei își întrebau potențialii clienți ce așteptări au de la zborurile pe care ar urma să le facă, cu avionele noii companii, după care îi asigurau că fix aceste lucruri le sunt proprii lor,  noilor “jucători” de pe piață. 

Branson spune :   “Gândirea pozitivă este un instrument incredibil de puternic. Vorbind simplist, gândirea pozitivă și acțiunea pozitivă duc la un comportamentimși la inițiative de asemenea pozitive”..

Branson recunoaste că deviza sa în viață o reprezintă spusele lui Winston Chruchill : “ Pesimistul vede câte o problemă în fiecare oportunitate, iar optimistul vede câte o oportunitate în ficare problemă”. Și , mai adaugă el : “ Unui om pozitiv nu i se întâmplă, pur și simplu, o zi frumoasă, ci el însuși face zilele să fie frumoase”.  

Pentru a-și face fiecare zi pozitivă, Branson face următoarele lucruri : 

  1. Zâmbește, în fiecare zi
  2. Caută orice posibilitate de a găsi câte ceva frumos în orice lucru din jurul său
  3. Rezolvă toate problemele din proprie inițiativă
  4. Spune “Da” mult mai des decât “Nu” 

Branson mai scrie : “Oamenii care gândesc pozitiv nu numai că văd, în fața lor, o mulțime de oportunități, dar îi și învață pe alții despre asta, și prin aceasta fac ca lumea să progreseze”. 

 Pentru început, trebuie să învățăm cu toții sa găsim câte ceva pozitiv în orice lucru. Dacă veți un mod pozitiv de a privi lucrurile, veți observa foarte curând cum oamenii vor începe să fie atrași de voi. Și ei vă vor acorda tot sprijinul în a obține succesele la care visați. 

Sursa : cluber.com.ua