Bărbați de 10 Diverse

Aveți timp de-un Coelho? Astăzi este ziua lui!

 

Aparent, lumea nu mai are vreme să citească. Ritmul vieții este atât de alert, încât cu greu mai poți găsi răgazul să răsfoiești o carte. Și iată că totuși există scriitori pe care nu-i poți ocoli. De a căror înțelepciune ai nevoie, ale căror cuvinte te ajută să înțelegi mai bine lumea în care trăiești. Te ajută să mergi mai departe.
Paulo Coelho este unul dintre prozatorii care au atins vânzări astronomice în ultimii 20 de ani. Cele mai populare cărți ale sale sunt Alchimistul, La raul Piedra am sezut si am plans, Manualul Razboinicului luminii, Veronika se pregateste sa moara, Unsprezece minute, Vrajitoarea din Portobello, Brida, Invingatorul este intotdeauna singur, Aleph si Manuscrisul gasit la Accra.

Paulo Coelho, nascut pe 24 august 1947 – astăzi deci – este, pentru cei care nu știu detalii, un cunoscut scriitor brazilian. Operele sale au fost traduse în peste 65 de limbi ale Pământului și publicate în peste 150 de țări.
Viața sa a fost plină de tumult. La doar 16 ani a fost internat într-un spital de boli psihice, de unde ar fi încercat sa fugă de trei ori, până ce, la 20 de ani, a fost externat.
A lucrat și ca actor, jurnalist și chiar director de teatru.
Este considerat un scriitor de dezvoltare personală, datorită mai ales a povestilor de viață pe care le prezintă, cel mai adesea prin intermediul călătoriilor de cunoaștere. Un lucru pe care, poate, l-ați observat și voi: Paulo Coelho este cel mai prezent scriitor în mediul online.
Recent scriitorul a mărturisit că noua lui carte se va referi , printre altele, și la România, autorul fiind impresionat de țara noastră, pe care o definește ca fiind țara în care „gânduri vibrează, gânduri se transferă”.
Vă invităm să vă delectați, în continuare, lecturând câteva din frumoasele gânduri ale vestitului scriitor. Citiți-le și veți vedea: deodată vă veți simți mult mai bine!

“Dacă trecutul nu te mulțumește, uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi.. Concentrează-te doar asupra momentelor în care ai obținut ce-ți doreai și asta îți va da putere să reușești”

“Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.”

* “Când ți-ai găsit calea, nu trebuie să ai teamă. Trebuie să ai destul curaj încât să faci greșeli. Dezamăgirea, înfrângerea și disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca să ne arate drumul.”

* “Viața este uneori foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni și ani fără să simți nimic nou. Totuși, odată ce se deschide o ușă, o adevărată avalanșă pătrunde prin spațiul deschis. Acum nu ai nimic, iar în clipa următoare ai mai mult decât poți accepta.”

* “Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.”

* “Iubești pe cineva pentru că iubești. Nu e nevoie de un motiv ca să iubești.”

* “Dragostea cea mai puternică este cea care-și poate manifesta slăbiciunea”

* “Trebuie să știi când se încheie o etapă din viața ta. Dacă te încăpățânezi să rămâi mai mult decât e necesar, pierzi bucuria de a trăi și sensul vieții.”

* “Prietenia are virtuțile unui râu: ocolește stânci, se adaptează la văi și munți, uneori se transformă în lac până ce adâncitura se umple și își poate urma cursul. Pentru că, la fel cum râul nu uită că ținta sa e marea, prietenia nu uită că singura sa rațiune de a fi este să-și dovedească iubirea față de ceilalți”

* “Sexul, durerea, dragostea sunt experiențe-limită ale omului și numai cine cunoaște frontierele acelea, cunoaște viața; restul e doar trecere a timpului, repetare a unei sarcini monotone, îmbătrânire și moarte fără a fi știut cu adevărat ce se întâmplă aici”.

* “Fericirea poate fi întâlnită într-un simplu grăunte de nisip din deșert”

* “La urma urmei, ce e fericirea? Dragoste, se spune. Dar dragostea nu a adus și nici nu va aduce vreodată fericirea. Dimpotrivă, nu e decât neliniște, un câmp de luptă, nopți nedormite, în care ne întrebăm dacă e bine ce facem. Adevărata dragoste este plămădită din extaz și agonie”

* “Mereu îți faci prieteni noi și nici nu trebuie să stai cu ei zi de zi. Când ne vedem tot timpul cu aceleași persoane, ele ajung să facă până la urmă parte din viața noastră. Și cum ele fac parte din viața noastră, încep să vrea să ne-o schimbe. Dacă nu ești așa cum vor, se enervează. Fiindcă toată lumea are o noțiune exactă despre cum trebuie să ne trăim viața. Și nimeni nu știe cum trebuie să-și traiasca propria-i viață.”

“Să faci ceva cu entuziasm, tocmai asta înseamnă să fii la porțile Paradisului. Să simți iubirea care transformă, să faci alegerea care te duce în fața lui Dumnezeu. Acest entuziasm ne pune în legătură cu Sfântul Duh, iar nu sutele, miile de lecturi din textele sfinte”

* “Viața este un joc dur și halucinant, viața înseamnă salturi cu parașuta, înseamnă risc, înseamnă să cazi și să te ridici, înseamnă alpinism, înseamnă voința de a ajunge în punctul tău cel mai înalt și a te simți nemulțumit și neliniștit când nu reușești să o faci.”

 

 

Etichete