Ea și El

Micuțul Nicholas și-a reunit părinții pe afișul unui eveniment de excepție

   

    Pe tenorul Alin Stoica și pe frumoasa și nu mai puțin talentata sa soție Stephanie i-am cunoscut la emisiunea “Femei de 10, Bărbați de 10” . Amândoi corespundeau cu brio “cerințelor” formatului nostru, iar prezența lor în
platoul emisiunii a fost o încântare. Au vorbit atât de frumos și de emoționant despre iubirea lor, încât am avut o clipă sentimentul că vorbesc nu cu Alin și Stephanie, ci cu Romeo și Julieta! La puțin timp după emisiune, Alin mi-a făcut o confesiune care m-a dat gata : imediat după întâlnirea noastră, Stephanie a aflat că poartă în pântece rodul iubirii despre care tocmai îmi vorbiseră, cu lacrimi în ochi, în emisiune. Într-un fel, de atunci, mă simt și eu o părticică din bucuria lor de părinți, statut pe care l-au îmbrățișat după cuvenitul termen, de la întâlnirea noastră. Le urmăresc cu poftă postările de pe Facebook, mă bucur pentru fiecare undă de fericire ce răzbate din ele, fie că se referă la planul vieții personale, fie la cel al profesiei pe care amândoi o îmbrățișează, cu atâta dăruire. 

   Nu demult, mi-a căzut sub ochi un afiș de spectacol. Prin natura meseriei, sunt atentă la detalii : titlu, protagoniști, mai totdeauna și la felul in care este conceput grafic afișul. De această dată, am simțit acea lăuntrică bucurie, care mă încerca în copilărie, atunci cand deschideam cărțile de povești. Priviți afișul : nu-i așa că deodată vă e dor de tihna și armonia copilăriei? De poveștile sale, de atmosfera inegalabilă a Crăciunului? Titlul mi-a atras și el atenția. Și deși era lesne de înțeles alegerea sa, i-am pus totuși câteva întrebări lui Alin : 

Marina Almășan: – Spune-ne, Alin, cine este  Nicholas? 

Alin Stoica : – Un Soare în jurul căruia viețile noastre, a mea și a soției, se rotesc de când am fost binecuvântați cu vestea venirii lui pe lume. Nicholas este un copil al cărui zâmbet cucerește și aduce bucurie în sufletul oricărui om care îl privește, este fericire pură și parcă poartă spiritul Crăciunului cu el tot timpul prin veselia lui molipsitoare. 

Marina Almășan : – Să vă trăiască așadar micuțul soare și să vă lumineze întreaga viață, aducându-vă mereu aceeași bucurie de acum! Vă pregătiți așadar de eveniment. Cum v-a venit ideea acestui concert?

Alin Stoica : – Simplu, din dragoste pentru Crăciun și pentru fiul nostru, Nicholas – Alin! “Crăciunul lui Nicholas” este mai mult decât un concert, este o stare frumoasă, un sentiment de împlinire și fericire; un loc unde oamenii frumoși la suflet se adună și toți devin mai buni.

Marina Almășan – Deja se simte spiritul Crăciunului, în cele ce-mi spui! Ce le pregătiți , concret, spectatorilor? 

Alin Stoica : – Miros de copilărie, muzică de calitate si invitați de seamă. 

Împreună cu cei dragi sufletului, învăluiți de mirosul dulce de portocale, mirosul înțepător al scorțișoarei și mirosul copilăriei, de cozonac, scriem scrisori Moșului lângă șemineu. 

Ne amintim cu drag fiecare Crăciun, căci Crăciunul înseamnă familie, credință și fericire! Așa-i că atmosfera de sărbătoare ne îmbie pe toți la visare? Și ce-ar fi Crăciunul fără ale sale colinde vestitoare de frumos?
𝗦𝘁𝗲𝗽𝗵𝗮𝗻𝗶𝗲 𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁𝘀 împreună cu soprana Stephanie Radu și tenorul Alin Stoica organizează concertul “Crăciunul lui Nicholas” alături de invitații speciali.

Marina Almășan :- Ce frumos sună tot ceea ce ne-ai dezvăluit! Care sunt capetele de afiș? 

Alin Stoica : – CRINA MATEI, CĂTĂLIN CRIȘAN, ALIN DINCĂ (TROOPER), ADRIAN NAIDIN, AURELIAN TEMIȘAN și bandul format din Cătălin Ene (pian), Aurelian Dincă (chitară), Gabriel Stănescu (vioară), Vlady Săteanu (bas), Claudiu Purcărin (tobe) 

Marina Almășan : – Oh, Doamne, dar este o distribuție impresionantă! Îi cunosc pe fiecare și întrezăresc deja succesul spectacolului. Aveți și surprize?  ( mă refer la cele care se pot dezvălui, fireste!😁)

Alin Stoica : – Publicul o să cânte cu noi, mai mult nu vă spun legat de public doar că va fi direct implicat în spectacol. As mai putea dezvălui faptul că o să urce alături de noi niște copii extrem de talentați, elevi ai liceului Dinu Lipatti la secția jazz care ne vor asigura tot ce înseamnă cor si backing vocals !Studiază cu prof. Gabriel Stănescu cel care ne asigura orchestrațiile pieselor și care va cânta alături de noi pe scenă.

Marina Almășan : – Să ajung și la voi doi – “motorul” acestei povești frumoase. Tu și Stephanie ce piese ați pregătit? Aveți și piese în duet?

Alin Stoica : – Am pregatit multe piese frumoase, unele vor fi cantate și in duet sau chiar in mai mulți! Voi menționa insa doar câteva :Santa Claus is coming to town, Noel, Silent night, Feliz navidad , Winter Wonderland, Blue Christmas, White Christmas, Let it Snow, Leganelul lui Iisus, Din cer senin, Ce bucurie ar fi, Mi-i dor de voi, Colindul mesei, O ce veste minunată, Mos Crăciun, Copilăria mea ,Iarna, Scoală gazda din pătuț și multe altele , foarte multe surprize.

Marina Almășan : – În timp ce le enumerai, deja îmi venea să le fredonez! Cred ca va fi o atmosferă încântătoare la show-ul vostru și ….fug să-mi rezerv și eu două locuri! Dar n-aș vrea să închei acest scurt dialog, fără să vorbim puțin despre micuțul Nicholas – cel real, din viața voastră! Vorbește-ne despre  Nicholas. Cum este, cu cine seamănă?

Alin Stoica : – Nicholas este combinația ideală dintre mine și Stephanie. Are gropițele mele, zâmbetul meu, ambiția ei.. seamănă cu amândoi. Este un copil cuminte, bun, plin de iubire, un copil care dăruiește, un luptător, un pui de om inteligent și plin de veselie! Ma uit în ochii lui și mă văd foarte mult în el, îmi retrăiesc copilăria și îmi vindec sufletul pentru ca el are parte de multe lucruri care mie mi-au lipsit.

Marina Almășan : – Da…îmi amintesc de lucrurile triste pe care le-am aflat despre copilăria ta, în acea emisiune și tare mă bucur că soarele a venit pe strada ta! Ai un copilaș de toată isprava și o soție minunată! Spune-mi, cum este Stephanie ca mamă?

 

Alin Stoica : – Perfectă pentru copilul nostru, așa cum fiecare mamă este perfectă pentru propriul copil. Stephanie este un om care se adaptează rapid la orice situație și găsește soluții la orice. Este o mamă iubitoare, dar și o mână de fier când este nevoie. Avem grija unii de alții în cel mai iubitor mod posibil! Sunt alături de ea la fiecare pas și ma implic în mod egal în creșterea și educarea copilului nostru. Ea pentru mine este o eroină, este uimitoare și ii voi fi mereu recunoscător pentru minunile din viața mea.

Marina Almășan : – Așa de îndrăgostiți să fiți, unul de celălalt, și peste 50 de ani! Dar spune-mi, ție ți se potrivește statutul de tată? 

Alin Stoica : – Simt că da pentru că mi-am dorit din tot sufletul acest rol. Este rolul vieții mele! Nicholas este lumina ochilor mei și mi l-am dorit enorm! El a venit ca un cadou de la ceruri pentru ca nu a fost nimic planificat, însă când am aflat vestea, bucuria din sufletul meu era nemărginită!

Marina Almășan : – Care sunt activitățile legate de cel mic, care-ți aduc cea mai mare bucurie? 

Alin Stoica : – Momentele în care ne jucăm, momentele în care ne uităm unul în ochii celuilalt, momentele în care ne dormim îmbrățișați! Momentele când îi cant și se uită fascinat, apoi începe și el sa cânte cu mine, când radem cu poftă și ne alergăm prin casă, plimbările noastre frumoase! El este Universul nostru!

Marina Almășan : – Apelez la puterea imaginației : cum îl visezi pe Nicholas peste 25 de ani? 

Alin Stoica : – Un om bun ca tati și mami, un tenor ca tati și un om fericit. Bineînțeles ca va fi liber să aleagă ce drum își dorește, noi îl vom îndruma cu dragoste însă la cum reacționează la muzică îmi este imposibil sa cred că nu va alea legături cu domeniul muzical! Cred ca are reale șanse sa devina și un actor foarte bun pentru ca este extrem de expresiv! Orice cale va urma acest copil sunt sigur ca va atinge culmile succesului iar eu sunt deja mândru de el și voi fi toată viața, indiferent de ce va alege sa facă!

Marina Almășan : – Să-i ajute Dumnezeu și să vă facă mândri de el! Dacă tot ne pregătim de Crăciun, ție ce vrei să-ți aducă Moșul?

Alin Stoica : – Sincer să fiu, anul acesta Moșul sigur nu îmi poate îndeplini dorința, dar păstrez în suflet speranța că anii ce vor urma îmi vor aduce acel dar pe care mi-l doresc. Foarte greu să egaleze Moș Crăciun darul din partea soției. Nicholas mi-a adus anul trecut tot ce îmi puteam dori și nu știam vreodată că m-ar putea împlini deplin. Aș dori ca Moș Crăciun să îmi aducă mai multă înțelepciune, răbdare și multe spectacole care să rămână în sufletele oamenilor ca o sămânță de lumină sădită din dragoste și muzică!

Marina Almășan : – Mulțumesc mult, Alin! Succes la spectacol!

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.