Femei de 10

Viața de celibatar oferă oamenilor posibilitatea de a trăi o viață „mai bună, mai autentică și plină de semnificații”.

În ciuda presiunilor și prejudecăților societății, a fi singur nu este un lucru așa de rău. De fapt, din ce în ce mai multe persoane aleg de bună voie să rămână singure, întrucât sunt cu adevărat fericite să fie pe cont propriu. Nu toată lumea este făcută pentru căsătorie. Unora, pur și simplu le este mai bine singure.

Este bunecuvântarea căsătoriei un mit? Unii psihologi consideră că da! Ei afirmă că viața de celibatar oferă oamenilor posibilitatea de a trăi o viață „mai bună, mai autentică și plină de semnificații”.

La întâlnirea anuală a Asociației Psihologilor americani din Denver, profesorul Bella DePaullo, care a studiat viața persoanelor celibatare timp de 20 de ani, a declarat că modul în care sunt percepuți oamenii singuri este greșită. În timp ce persoanele căsătorite benefiază de suport, cei singuri sunt criticați, judecați, considerați egoiști și izolați. În realitate cei necăsătoriți nu sunt deloc izolați, dimpotrivă, ei sunt mai atașați de familie, prieteni și  colegi decât cei căsătoriți.

Conform lui DePaullo, lucrurile stau așa întrucât atunci când se căsătoresc oamenii nu mai au timp sau nu mai sunt interesați să fie în contact cu alte persoane.

iwilindia.com/Mai mult, studiile comparative între persoanele căsătorite și cele necăsătorite arată că acestea din urmă au stima de sine și autodeterminarea mult mai crescute. De asemenea, ele experimentează frustrările și emoțiile negative mai puțin decât cele căsătorite.

DePaullo speră să demonteze aceste stereotipii, cum că persoanele necătorite valorează mai puțin decât cei căsătoriți. Ea își dorește, de asemenea, ca din ce în ce mai multe persoane să înțeleagă că a considera căsătoria principalul motiv de fericire și sănătate este total gresit.

Asta nu înseamnă că a fi singur este ușor. Avantajele vin la pachet cu o serie de provocări cărora trebuie să le faci față de una singură.

Dar la sfârșit de zi trebuie să înțelegem că este pur și simplu alegerea ta, nu dictată de presiuni sociale. Așadar, alege înțelept și fă ceea ce te face cu adevărat fericită și împlinită!

Sursa: curiousmindmagazine.com
Foto: iwilindia.com