Ea și El Povestea mea

M-am săturat să fiu “mama cea rea”!

Stimata doamna Almasan,

De foarte multe ori avem tendinta de a cataloga oamenii si de a generaliza, ceea ce constituie o greseala. Eu fac parte dintr-o categorie privilegiata, dar imi doresc sa va cer un sfat. Ma bizui nu doar pe oamenii obisnuiti, cu experienta de viata, care participa la emisiune, ci si pe invitatii de 10. M-am casatorit cu Marius in 1992 si impreuna am creat “un mic imperiu”, cum se place sa numim afacerea noastra. Avem tot ce ne trebuie, muncim mult, dar si rezultatele sunt pe masura. Suntem admirati, dar si invidiati.
Motivul pentru care va scriu s-ar putea sa va surprinda. Fiul nostru Alexandru (si aici pastram o traditie, deoarece si tatal si bunicul meu, ambii profesori, se numeau Alexandru) este cam delasator. In loc sa invete temeinic, sta noptile la calculator, este foarte activ pe facebook si considera ca nu are nevoie sa citeasca, luandu-si toate informatiile de pe internet. Nu are spirit competitiv decat la jocurile pe calculator si considera ca totul i se cuvine. Din aceasta cauza au inceput disensiunile intre mine si sotul meu, care ii “canta in struna”. “Daca ai bani”, ii spune fiului nostru, “poti obtine ce vrei.”. Tocmai aceasta idee de a creste o beizadea ma nemultumeste. Singurul lucru care nu ne poate fi luat este educatia, iar sotul meu il lasa pe Alexandru sa fac ce vrea, cand vrea si nu ii impune nicio regula. Crede ca asa il poate castiga, iar eu am devenit “omul negru” pentru ca cer niste lucruri normale. Peste doi ani, fiul nostru va termina facultatea (dreptul la o particulara, evident) si ma intreb ce se va intampla cu el daca noi nu vom mai avea aceleasi posibilitati.
Astept un sfat, care uneori vine de unde nu te astepti.

Cu consideratie,
Liliana Ungureanu

Nota Redacției : Cazul doamnei Liliana Ungureanu va fi supus dezbaterii publice în ediția  de luni, 26 martie, a emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10”