Călătorii Timp liber

Limnos – Insula cu chef de viață

De o frumusețe rară, Insula Limnos este a opta insulă ca mărime din Grecia. Insula a dobândit un aer cosmopolit în ultimii ani fără a-și pierde însă farmecul de odinioară. Tradițiile, istoria și cultura respiră la fiecare pas. Mergând prin Limnos veți descoperi sate construite din piatră, cu oameni ospitalieri care reușesc să facă fiecare turist să se simtă ca un rezident al insulei.

Plaje largi și nisip fin, ape cristaline, turcoaz, 260 km de litoral, peste 100 plaje, multe semnalizate cu steagul albastru, numeroase site-uri arheologice și o priveliște unică. Acestea sunt atu-urile cu care localnicii speră să atragă un număr cât mai mare de turiști.

>Myrina este capitala insulei și oferă o imagine parcă din altă eră: conace vechi neoclasice, clădiri otomane și fântâni, case tradiționale, străzi înguste și construcții moderne. Vara, orașul se trezește la viață, străzile fiind împânzite de magazine cu produse tradiționale, cafenele și taverne spre deliciul turiștilor. Ca și restul insulei, Myrina este frecventată în special de turiști greci, ceea ce oferă o aromă elenă dinstinctă vieții de noapte pe malul mării.

Poliohni este prima așezare preistorică din Marea Egee și primul exemplu de constituire a democrației din Europa, prin dovada existenței primului parlament care precede varianta clasică cu aproape 2000 de ani. Site-ul și micuțul muzeu stau mărturie.

Sanctuarul Kabeiroi era în cele mai vechi timpuri un loc sacru pentru cei care doreau să fie inițiați în ritualuri Kabeiriene, cult dedicat zeilor fertilităţii, vinului şi mării. Un traseu care coboară pe lângă stâncă conduce la legendara Peșteră a Filocteților, unde se presupune că un erou al războiului troian a fost abandonat iar piciorul său mușcat de șarpe s-a vindecat.

Câteva zile petrecute aici reprezintă o experiență pe care nu trebuie să o ratați. Veți descoperi un colț de Rai pe pământ.

Unde stăm dacă alegem Insula Limnos ca destinație de vacanță și ce mâncăm, in episoadele următoare.