banner marshal garden
Femei de 10

Lilly Drumeva: ”Viața este scurtă, așa că trăiți intens și bucurați-vă de momentele bune!”

lilly drumeva

Lilly Drumeva este fondatoarea şi forţa motrice a primei trupe country din Bulgaria – ” Lilly of the West” – cu activitate neintrerupta timp de peste 20 de ani.
Are deja 10 albume in care si-a etalat pasiunea pentru genurile country, bluegrass, jazz şi swing.

lilly drumevaÎn plus, Lilly Drumeva este cunoscută deja publicului ca jurnalist. După ce în anul 2001 a avut contact cu trustul BBC, ea a descoperit cealalta pasiune a ei: jurnalismul. Si, urmandu-si instinctul, a ajuns la „Retro Radio” şi Radio „Horizont” (unde a lucrat împreună cu legenda Toma Sprostranov) iar mai tarziu s-a angajat la „Radio Sofia”, unde a creat două emisiuni ( dintre care una complet dedicata muzicii country).
Astăzi vocea ei poate fi auzită în eterul Radioului Naţional Bulgar iar fanii televiziunii o pot întălni la BBT, urmarindu-i emisiunile” In the mood of Lilly”.

Aflată la București, pentru câteva zile, Lilly Drumeva a răspuns și întrebărilor adresate de femeide10.ro.

F10. Lilly, povestește-ne despre pasiunea ta pentru muzica country.  

lilly drumevaLilly Drumeva: Când eram mică, în anii 70, tatăl meu asculta muzică country în mașină. Călătoream de la Sofia către Marea Neagră și el punea mereu aceeași casetă: The greatest hits cu Dolly Parton, Kenny Rogers și Johnny Cash. Conducea în ritmul muzicii și fredona. Mai târziu, pe când eram studentă la Viena, am avut un iubit care era cântăreț de muzică country. M-a luat cu el la un concert Emmylou Harris. Am descoperit o femeie blondă superbă, care cânta minunat la chitară. În spatele ei se afla o trupă acustică iar muzica suna uluitor. Atunci am decis că acesta este genul meu. Mai încercasem înainte rock, pop, dar nu mi s-a potrivit.

lilly drumevaDupă acest spectacol, am început să cumpăr albume cu muzică country și să studiez melodiile, versurile, frazarea și orchestrațiile. Am strâns o colecție imensă și împreună cu prietenul meu din Austria am format un duet și am cântat în Austria și Germania. După ce am terminat facultatea (Economia turismului) m-am întors în Bulgaria și am pus bazele trupei Lilly din Vest. Asta se întâmpla prin anii 90.   

F10: Nu ești pentru prima oară în România. Ce ți-a plăcut atât de mult încât ai revenit? 

L.D. Într-adevăr, sunt pentru a treia oară în România. Îmi plac țara, oamenii, limba și în special viața culturală bogată. Acum am mulți prieteni aici. Până acum doi ani, singura piesă pe care o știam era Dragostea din tei. Dar acum știu foarte multe piese românești și am început să învăț limba română cu ajutorul unui profesor.

F10. Recent, ai întâlnit-o pe Narcisa Suciu, o artistă pe care tu o admiri foarte mult. Cum a fost întâlnirea? 

lilly drumevaL.D. A fost foarte emoționant. Nici nu îți imaginezi. A fost în cadrul unei emisiuni TV, iar pentru mine a fost un vis care a prins contur. Sunt îndrăgostită de vocea Narcisei. Este așa curată, catifelată și melodioasă. Interpretează minunat piesele lui Mircea Rusu pe care îl cunosc personal și pe care îl apreciez foarte mult.

F10: Ai o poveste interesantă despre modul în care ți-ai cunoscut soțul. Ne poți da mai multe detalii?

L.D. In urma unui concert de muzică celtică pe care l-am susținut la Ambasada Irlandei acum 11 ani, la plecare, fiindcă afara ploua tare iar eu eram încărcată de instrumente acustice, un tânăr irlandez s-a oferit să mă conducă acasă și… n-a mai plecat decât peste o săptămână, direct la Starea Civilă. Sean O’Reilly este sotul meu de atunci și avem împreună un băiat de 11 ani.

F10. Site-ul notru se numește Femei de 10. Ce înseamnă pentru tine, o femeie de 10? Dar un bărbat de 10? 

lilly drumevaL.D. Cred că femeile sunt mai capabile și mai muncitoare decât bărbații. Un bărbat de 10 ar trebui să aibă aceleași calități, plus inteligență, interes pentru mai multe lucruri, să fie amabil, blând, să îi pese și să arate bine. Ar trebui să aibă grijă de el și să se îmbrace bine. Bărbații neglijează adesea acest aspect.

F10. Care este cel important moment din 2018 pentru tine? Dar cel mai mare regret?  

L.D. Um moment de vârf l-au reprezentat cele 3 concerte pe care le-am susținut în București în luna decembrie și pe care Dana Cristescu le-a organizat perfect. Îmi pare rău că nu am reușit să ajung la Sibiu, în luna iulie când am fost invitată la un festival.

F10. Un mesaj pentru cititoarele femeide10.ro? 

L.D. Un an nou minunat! Viața este scurtă, așa că trăiți intens și bucurați-vă de momentele bune! 

Femei de 10 pe Facebook