banner marshal garden
Sănătate

Lămâie-sare-piper – o combinație-miracol!

Știm că, atunci când te încearcă o răceală sau chiar vreo altă boală, n-ai răbdare și dai iama în sertarul cu medicamente sau în farmacii. Greșit! Trebuie să începi prin a te trata cu mijloace naturale! Sunt și sănătoase dar, de multe ori, mult mai eficiente chiar decât pilulele! Medicina populară abundă în remedii care de care mai spectaculoase, atât din punct de vedere al rezultatelor și al simplității lor!
Iată mai jos câteva sfaturi, oferite de site-ul takprosto.cc, și care folosesc ca și remediu naturist trei elemente ce se găsesc cu siguranță în orice gospodărie : lămâia, sarea și piperul. Sună incitant, nu-i așa?

* În caz de răceală, îndeosebi în acele etape în care tusea nu-ți dă pace, obișnuiește-te să bei cât mai multe lichide calde. E o regulă binecunoscută. Iată însă că noi venim cu o adăugire: adaugă în apă sau în ceai puțină sare, puțin piper și puțină zeamă de lămâie. Sau, și mai simplu, mănâncă câteva feliuțe de lămâie sărate și piperate!

* Dacă te doare gâtul, fă gargară folosind următoarea soluție : 200 ml apă caldă, 1/2 linguriță de zeamă de lamâie și 1/2 linguriță de sare.

* Atunci când te apuci să-ți faci manichiura, soluția în care îți vei înmuia unghiile va fi mult mai eficientă, dacă vei adăuga în ea câteva picături de zeamă de lămâie și un vârf de cuțit de sare.

* Ca să scapi de celulită, obișnuiește-te să petreci ceva timp în băi aromate, cu sare și lămâie.

Dacă ești mahmur(ă), bea un pahar de suc de roșii, în care stoarce o lămâie și adaugă sare și piper

Dacă ai probleme cu greutatea în exces, bea în fiecare zi câte un pahar cu apă călduță, în care adaugă 1/4 linguriță de piper negru măcinat, o lingură de miere și două linguri de zeamă de lămâie.

Dacă ai grețuri, un remediu eficient este un pahar cu apă, la care adaugă zeamă de lămâie și piper.

Vrei să experimentezi senzații noi, la masă? Dacă amesteci coajă rasă de lămâie, piper negru și sare, vei obține un condiment excelent, care nu numai că le va conferi un gust picant mâncărurilor tale, dar îți va stimula și digestia.

Mai ai nevoie oare de alte argumente pentru a include în dieta ta miraculoasa combinație lămâie-sare-piper?

image

Imagine reprezentativă : skholazhizni.ru
.

Femei de 10 pe Facebook