Sănătate

La 104 ani, viața arată altfel. Iată sfaturile unui longeviv

 

    Longevivii sunt oameni aparte și sunt priviți cu mare interes. Fiecare ar vrea să le afle tainele și mai ales rețeta tinereții fără bătrânețe. Vă transcriem mai jos un fragment din cartea ?Ani mulți. Ani binecuvântați. Învățăturile înțeleptului A drei Vorona, în vârstă de 104 ani, pentru o viață lungă și fericită”

1. Învață-te să te bucuri de cer, flori, păsări, animale și iarbă. Privește atent natura din jurul tău și află lucruri pe care nu le vei găsi în cărți.

2. Găsește-ți timp să stai desculț pe pământ. Oferă-i pământului corpul tău, până când incă nu te-a chemat inăuntrul său.

3. Stai cât mai mult în apă. Aceasta înlătură oboseala și limpezește mintea.

4. Bea apă, fără să-ți fie sete. Apa este primul medicament. Oriunde m-a dus soarta mereu am căutat un izvor. Nu consuma apa îmbuteliată în sticle. Îți distruge ficatul și-ți usucă vasele de sânge.

5. În fiecare zi pe masa ta ar trebui să se afle legume. Legumele care sunt încălzite de soare. În primul rând – sfecla, nu există legumă mai benefică. Apoi – fasolea, sucul de fructe, fructele de padure, morcovii, roșiile, ardeiul, spanacul, salata verde, merele, strugurii și prunele.

6. Alimentația nesănătoasă este alcătuită din cârnați, cartofi prăjiți, dulciuri, murături. Masa mea  constă în cereale, fasole, salata verde. Cel care a mâncat carne,  abia  poate să se miște, e leneș. Calul , bunăoară, a mâncat ovăz și toată ziua tropăie și cară greutăți .

7. Soarele răsare și apune, iar asta o face pentru tine. Hărnicia sporește după răsăritul soarelui, iar creierul se odihnește mai bine noaptea. Astfel procedează și călugării și războinicii.

8. E sănătos ca pe la mijlocul zilei să dormi jumătate de oră. Nu e indicat să dormi după ce ai  mancat, deoarece sângele devine gros și se acumulează grăsimi pe vasele de sânge.

9. Nu uita să consumi nuci. Sunt bune pentru creier. E sănătos ca în fiecare zi să consumi o linguriță de unt de arahide.

10. Cu oamenii fii bun și grijuliu. Fiecare dintre ei poate să te învețe cate ceva. Nu fă din oameni nicidușmani,  nici prieteni. Doar așa vei fi lipsit de necazuri.

11. Ceea ce trebuie să fie al tău, va fi. Ai doar puțintică răbdare. Privește totul detașat.

12. Nu bea apă înainte sau după masă.

13. Dacă dorești să nu ti se îmbolnăvească cel mic, lasă-l  „pe mâna naturii”. Învață-l de mic să meargă desculț. Copilul ars de soare, înțepat de o albină, pișcat de un țânțar, scăldat în apă rece – va fi călit și imun la boli. Va deveni un om puternic.

14. Dacă ai obosit, lasă-ți corpul să se relaxeze. Nu consuma într-o zi mai multe feluri de mâncare. Continuă în acest fel cel puțin o săptămână.

15. Vrei să fii mereu tânăr și frumos? O dată pe săptămână pregătește-te pentru o zi în care să consumi doar mere și nuci. Dimineața prăgătește-ți 8 mere și 8 nuci și mâncă-le pe parcursul întregii  zile. Astfel ca,  în timpul acelei zile,  să te simți sătul.

16. Găsește timp pentru meditație și tăcere.

17. Ce este bun și ce este rău îți va fi dictat de inima, nu de oamenii din jur.

18. Nu-ți fă griji în ceea ce privește  ceea ce gândesc și ce vorbesc cei din jur  despre tine. Fii propriul tău judecător.

19. Nu fi supărat pe oameni. Nu-i judeca. Iartă-i și vei atrage spre tine iubirea.

20. Dacă inima ta este plină de iubire, nu mai rămâne loc de frică.

21. Nu e sărac cel care are puțin. E sărac cel care este mereu nemulțumit.

22. Niciodată nu lovi copiii și nu țipa la ei. Altminteri,  vor crește niște sclavi.

23. Nu te certa. Fiecare deține propriul său adevăr.

24. Nu te considera cel mai deștept decât alții, mai bine să te creadă alții mai deștept.

25. Nu te strădui să fii un exemplu pentru cei din jur. Caută pe cineva,  care să-ți fie ție exemplu.

Sursa : ruslekar.info