Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Izolarea trece, boacănele rămân. Corespondență din Franța, de la Radu Dem

Cu ocazia ieșirii din izolare, poliția franceză a livrat presei o colecție de procese verbale mai puțin obișnuite. Iată o selectie…maritimă. Un cuplu a decis să facă dragoste pe o plajă din sudul Franței, interzisă publicului pe perioada izolării. Denunțați probabil de niște trecători invidioși, cei doi au fost surprinși de polițiști și întrerupți în plină acțiune. « Am fost drăguți cu ei, au spus ulterior polițistii. Nu i-am amendat pentru exhibitionism, ci pentru nerespectarea izolării. Nici măcar nu aveau declarația completată pentru efectuarea de… activitate fizică ! ». Din motive de discreție, cei doi nu au fost  fotografiați, poliția a indicat însă locul précis unde a avut loc fapta, pe 7 mai. Vi-l dezvălui și eu, ca să știți ce locuri să evitați dacă intenționați să faceți dragoste pe plajele Coastei de Azur !   

Pe o plajă alăturată, pe 3 mai, alti cetățeni au semnalizat prezența unei persoane întinse pe nisip, sub o umbrelă
de plajă, într-o zonă interzisă. Sositi la fata locului cu carnetul de amenzi pregătit, jandarmii au găsit sub parasol o…păpușă gonflabilă. Se vede treaba că există glumeți gata să investească ceva bani pentru a păcăli forțele de ordine ! 
Nu departe de Marsilia, doi șmecheri, sătui de încarcerarea în apartament, au decis să se izoleze în mijlocul naturii, dar comozi din fire au ales un loc adăpostit : o peșteră. Amatori de confort, au adus și ceva mobilier, și chiar un tablou (cu un peisaj marin !). Amenda primită a fost dublă : pentru nerespectarea izolării și invadarea unui sit natural protejat.

Recordul de ingeniozitate revine acestor doi indivizi care s-au deghizat în…geamanduri pentru a se scălda sub ochii jandarmilor, care s-au prins însă de șiretlic și nu i-au cruțat ! Un complice a filmat scena și a pus-o pe
YouTube. Iat-o : https://www.youtube.com/watch?v=ybfAfkYDePE

Iar recordul absolut de amenzi, tot pe malul Mediteranei, a fost bătut de un rezident croat de 79 ani care a primit
19 amenzi în 13 zile pentru nerespectarea izolării. Condus la tribunal în calitate de multirecidivist, a explicat că nu înțelege limba franceză și nu a priceput pentru ce i-au dat polițiștii toate hârtiile alea !     

Printre alte manifestări publice interzise în Franța se află și cele religioase. Un preot a decis însă să încalce regulile lumești și a organizat o slujbă clandestină într-un camping privat. Demascați, toți  enoriașii s-au achitat de 135 euro de amendă. Cam scumpă cheta ! E de semnalat că ilegaliștii erau în număr de…13, ca în cina cea de taină ! Nu degeaba se spune ca treisprezecele poartă ghinion !     

Toate informațiile și fotografiile provin de la www.france3-regions.francetvinfo.fr