Ea și El

Învățați-i pe bărbați! 21 de reguli pentru a deveni un gentleman

Pretty young woman exiting a limosine with the driver assisting her.

Un citat aparținând unui ilustru anonim , definește o lady ca fiind o femeie care reușește să facă dintr-un bărbat un gentleman.
Cum suntem sigure că și dumneavoastră vă doriți să fiți o lady, iată câteva reguli pe care trebuie să va străduiți să și le insușească partenerii voștri de viață.

1. Un gentleman se ridică atunci când în încăpere intră o doamnă. El se ridică de la masă atunci când este prezentat unui oaspete. Un domn se remarcă prin respectul față de cealaltă persoană și prin faptul că îi pasă.
2. Un gentleman va ocupa locul dinspre stradă pentru a-și proteja partenera. Acest gest este făcut de oricare domn care însoțește o persoană de sex feminin și semnifică protecția pe care i-o oferă indiferent ce se poate întâmpla.
3. Un gentleman deschide ușa unei doamne.  Un bărbat modern ajută o femeie să intre sau să iasă dintr-un local, să urce sau să coboare dintr-o mașină. Nu este un gest care denotă slăbiciunea unei femei ci, afecțiunea și respectul pentru aceasta.
4. Un gentleman nu critică niciodată masa oferită de gazdă. Este extrem de ofensator să faci comentarii negative cu privire la felul de mâncare pe care gazda l-a oferit. Dacă nu îi place întreg meniul, un domn va fi discret și va lăuda gazda pentru efortul depus.
5. Un gentleman nu râde exagerat pentru a atrage atenția. Un gentleman atrage atenția prin caracterul său puternic.
Râsul frecvent și zgomotos este caracteristic proștilor și a proastelor maniere. (Arta de a deveni un om de societate și un gentleman, 1746)
6. Un gentleman oferă poziția cea mai bună la o masă unei femei și o ajută cu scaunul. O doamnă va ocupa locul care îi permite să vadă întreaga încăpere sau cea mai frumoasă priveliște. Atunci când partenera se așează, un domn va trage ușor scaunul, iar în timp ce ea se așează îl împinge înapoi către masă.

7. Un gentleman ajută întotdeauna o doamnă cu haina. Fie că partenera dorește să-și lase haina când ajunge într-un local sau să se îmbrace cu ea la plecare, un domn este responsabil să facă această sarcină mai ușoară. Este un semn de mare protecție și gentilitate față de o persoană de sex feminin să o ajuți în acest moment cheie care va stârni cu siguranță admirație.
8. Un gentleman așteaptă rândul său la masă până ce toate doamnele și-au ocupat locurile. Este nepoliticos și lipsit de rafinament să te așezi pe scaun înaintea unei femei sau, să o lași să se ocupe singură de haină și de scaun.
9. Un gentleman nu merge niciodată înaintea unei femei pe stradă. Este nepoliticos ca atunci când cei doi merg pe stradă, un bărbat să meargă singur înaintea ei. Dacă urcă scările, un gentleman va rămâne în spate pentru a o ajuta într-o eventuală alunecare, dar va prefera să urce primul dacă ea poartă mini.
10. Un gentleman oferă scaunul unei femei. Dacă într-o încăpere nu mai este alt scaun, un domn, din politețe, îl va lăsa la dispoziția doamnei.
11. Un gentleman ajută la căratul bagajelor. Un domn manierat ajută întotdeauna o femeie să care bagajul, dă o mână de ajutor celor în vârstă să le ducă plasele și va contribui cu așezatul valizelor pasagerilor din avion/tren în compartimentele de deasupra capului.
12. Un gentleman preia controlul. Mai ales la prima întâlnire, domnul va fi cel care ia inițiativa în legătură cu tot și se asigură că totul decurge perfect. El va propune locul de întâlnire, se va asigura de deplasarea partenerei, va face o rezervare la un restaurant și va face comanda, fără însă a avea alte așteptări.
13. Când plouă, un gentleman ține umbrela. Cu riscul de a rămâne în ploaie și a se uda, un domn va oferi umbrela sa unei femei pentru a o proteja. De asemenea, un gentleman poartă mereu la el o umbrelă, fie că o ascunde în mașină sau în geanta de serviciu, el este pregătit mereu pentru ce-i mai rău.
14. Un gentleman conduce o femeie acasă sau măcar până la mașină. Un adevărat domn se preocupă de siguranța unei femei și o însoțește pentru a evita eventualele situații neplăcute.

15. Un gentleman păstrează un secret ce i-a fost încredințat. Dacă partenera sa i-a confesat un secret îl va păstra cu sfințenie, din respect pentru încrederea ei.
16. Un gentleman ofera haina lui. Dacă afară este frig, un bărbat ia inițiativa de a oferi haina sa partenerei.
17. Un gentleman ascultă. Un adevărat bărbat își ascultă partenera din dorința de a o cunoaște mai bine. El este prezent în discuții și dovedește că stăpânește arta conversației.
A fi un bun ascultător este la fel de indispensabil ca a fi un bun orator.
18. Un gentleman este punctual. Nu va da vina pe trafic pentru a-și motiva întârzierea, ci este un bun organizator al timpului său. Un gentleman se ține de cuvânt întotdeauna pentru a ajunge la ora stabilită, fără să determine o femeie să îl aștepte.
19. Un gentleman este generos cu complimentele. El știe că o femeie a acordat destul timp pentru a se aranja și va face un compliment referitor la aspectul ei. Desigur, nu va face glume proaste legate de nesiguranța ei pentru că, acest gest este specific snobilor.
20. Un gentleman nu jignește și nu lovește niciodată o femeie. Indiferent de situație un gentlemen se respectă destul de mult încât să nu ajungă cea mai mare brută. Niciun motiv din lume nu îți poate permite să abuzezi de puterea fizică pentru a lovi sexul slab.
…cel mai mare om de stat ar fi considerat, pe bună dreptate, o brută dacă ar lovi vreodată o femeie. (Martine’s Handbook, 1866)
21. Un gentleman cere mâna viitoarei soții tatălui ei. Acest gest cavaleresc nu este deloc demodat, ci denotă o educație aleasă și un mare respect pentru familia iubitei.

În zilele noastre pare că adevărații gentlemani au cam dispărut. Viteza cu care curge timpul, lipsa educației, lipsa dorinței de a fi speciali, îi transformă pe bărbați în cu totul altceva, decat ne dorim noi să fie . De aceea este, credem, și de datoria noastră, în tripla noastră calitate de iubite, soții și mame ( educarea unui bărbat se face din copilărie!) să-i învățăm pe bărbați să fie gentlemani. Succes, doamnelor!

Sursa:  The GoodGuySwag

Surse foto: acculturated.com, pinterest.com, dailymail.com.uk, themodernman.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.