Femei de 10

Învață să fii optimistă!

In multe din momentele de tristețe sau melancolie din viața noastra nu ştim cum să o alungăm sau pur şi simplu, într-o zi oarecare, ne dorim să devenim mai optimiste. A fi optimist înseamnă a fi pozitiv, entuziast şi a avea încredere în viață. Uitați câteva trucuri, care ne pot ajuta să devenim mai optimiste şi da, eu cred cu tărie, că se poate, să ne educăm să devenim optimiste:

 
1. Inconjurați-vă de oameni pozitivi şi care vă fac să vă simțiți fericite.img_5088 Fericirea e contagioasă!

 
2. Educați-vă felul de a gândi. Există atâta energie investită în scenarii dezastruoase, care nu se vor realiza niciodată: eliminați-o din gândurile voastre!

 
3. Trăiți în prezent. Trecutul e în spatele nostru, viitorul nu îl cunoaştem încă, singura modalitate de a ne face fricile să înceteze este să trăim în prezent.

 
4. Actionați pentru a ameliora unele aspecte din viața voastră. Identificați trei lucruri din viața voastră pe care doriți să le schimbați şi nu mai stați pe gânduri: găsiți soluții şi puneți-le în practică, ceea ce vă va da încredere în voi şi în viitor.

 
img_50875. Zâmbiți cât mai des posibil. Zâmbetul e un gest simplu, care are multe beneficii. Contribuie la ameliorarea vieții sociale, a binelui, în general şi vă face să păreți mai atractivă pentru cei din jur.

 
6. Faceți pace cu trecutul vostru, acceptați nereuşitele şi încercați să le vedeți într-o manieră pozitivă. Optimiştii consideră că evenimentele negative au cauze temporare sau externe.

 
7. Citiți literatură optimistă. Internetul, deasemenea este plin de literatură pozitivă şi de discursuri motivaționale: zăboviți asupra lor.

 
8. Faceți o listă cu toate aspectele pozitive din viața voastră.

 

img_5089
9. Identificați-vă contribuția la evenimentele fericite din viața celor
care contează pentru voi.

 
10. Rememorați amintirile frumoase. Priviți fotografii din momentele reuşite: vă veți umple sufletul de entuziasm şi mintea de optimism.

 

 

Surse foto: psylive.com.ua, liveinternet.ru, bugaga.ru, spletnik.ru

Uscatoare rufe