Femei de 10

În direct de la Paris : “ Pasărea de pe cuibul albastru” – noua melodie a medicului MIHAELA BUSTUCHINĂ- VLAICU 

 

   De ce  are nevoie lumea de hobby-uri? Pentru a-și hrăni sufletul. Pentru a avea unde să evadeze, când realitatea devine prea apăsătoare.  Hobby-urile ne completează în chip miraculos viața, iar unii fac din pasiunile lor o adevărată performanță. Este cazul stralucitului medic neurolog MIHAELA BUSTUCHINĂ-VLAICU, unul dintre romanii de 10 cu care ne mândrim și care ocupă un loc important in topul celor mai buni medici din Franța. Deși dedicată trup și suflet profesiei sale, Mihaela nu și-a uitat dragostea din studentie : muzica folk. Și desi vremurile nu sunt deloc simple, mai ales pentru slujitorii lui Hipocrate, doamna doctor, iată, continuă, peste decenii, să-și  găsească refugiul în muzică, să compună, să cânte, să-și bucure sieși sufletul, dar și pe cel al mulților fani pe care îi are, în cele două țări : cea de obârșie și cea de adopție.
Avem privilegiul de a vă face părtași, în premieră absolută  la o primă audiție.

Despre cântecul “Pasărea de pe cuibul albastru” , autoarea ne dezvăluie sorgintea sa : “ Mă pregăteam să particip la festivalul de la Avignon și,  ca atare,  trebuia să aleg un cântec. In timp ce mă privea cum cânt, scriitorul Virgil Tănase mi-a spus că mă asemănam  cu o pasăre „migratoare“. «Si, oare,  la fel ca ea, voi fi sortită să mă întorc întotdeauna de unde am plecat? » « Intreabă vânturile, poate îți vor da un răspuns la întrebarea ta ». Asa s-a nascut « Pasărea de pe cuibul albastru » si mai tarziu romanul « Să locuiești intr-un cântec de pasăre ».  Pe scena Operei de la Avignon, le-am spus oamenilor că vroiam să-mi păstrez aripile pe umăr, să ating cerul și chiar dacă « drumul va fi lung », în final aș vrea să ajung…”

   Vă invităm așadar să ascultați piesa Mihaelei Bustuchină Vlaicu, un medic strălucit, care dubleaza un artist sensibil și talentat : https://youtu.be/jCO26lSmeL4 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.