Timp liber

Împodobește, mamă

  • o cronică de mulțumire, admirație și iubire –

Nu, de data asta nu bradul îl împodobește Fuego. A împodobit o întreagă expoziție – o locație superbă, elegantă – cu Flori de rouă. Este numele sub care artistul plastic Paul Surugiu, cunoscut publicului sub numele de scenă Fuego, și-a strâns cele 40 de tablouri, toate pictate noaptea, după repetiții sau concerte, după cum a mărturisit însuși artistul. Un eveniment cultural găzduit de Casa de licitații GoldArt, dar totodată și un eveniment caritabil, pentru că din fondurile strânse din vânzarea tablourilor vor fi ajutați artiști aflați în diverse situații critice. Lucru pe care deja Paul Surugiu îl face de ceva vreme, pentru că de exemplu aseară, la eveniment, o mică artistă foarte talentată pe numele ei Mădălina Lupu, ne-a cântat la naiul pe care Fuego a ajutat-o să și-l cumpere. Fuego este un artist iubit, și ne-a dovedit-o faptul că au fost prezenți la eveniment mulți artiști și oameni din show-biz, poeți, actori, scriitori: Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Irina Loghin, Mirabela Dauer, Ozana Barabancea, Marina Almășan, Stela Enache, Emil Lungeanu, Anca Pandrea, Doina Ghițescu, Carmen Aldea Vlad. Evenimentul a fost prezentat de veșnic tânărul și frumosul Octavian Ursulescu, iar cuvinte de prețuire și iubire au adresat Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, criticul Marius Tița, Teo Trandafir (care arată atât de bine că la început nici n-am recunoscut-o – dar despre întâlnirea cu Teo voi scrie o cronică separată, într-atât de mult o iubesc), Irina Loghin, Anca Pandrea. A cântat și ne-a încântat Jolt Kerestely, autorul melodiei Copacul, care la 82 de ani compune, cântă și arată ca la 40. Permiteți-ne să îl felicităm pe această cale.

Și, bine-nțeles, dragă Paul Surugiu, dragă Fuego, noi, femeile de 10, îți mulțumim și te iubim pentru felul minunat în care ne împodobești viața.

Iar eu mulțumesc Marinei Almășan pentru ocazia pe care mi-a oferit-o să petrec o seară minunată și să cunosc oameni frumoși și talentați.

 

3 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • 2 vernisaje, pe 31 mai şi 1 iunie, 2 zile de „Artă pentru suflet” marca Paul Surugiu – la cel mai ridicat nivel, de clasă şi mare ţinută, cu un profil unic, mirabil în frumuseţe şi valoare, un eveniment pregătit „ca la carte”, care-i conferă credibilitatea, recunoaşterea şi preţuirea de care se bucură în rândul iubitorilor de artă şi frumos, o expoziţie care a reunit şi întrunit prin: prezenţele de seamă, declaraţii, momente speciale, atmosferă, emoţii şi suprize, acea unicitate amprentată de opera sufletului tău, „un imperiu de lumină într-o supremă rugă a florilor de rouă”. Un eveniment de elită, în adevăratul sens al cuvântului, „demn de o capitală europeană”, regăsindu-se pe deplin în canoanele noilor coordonate ale modernităţii, plecând de la măreţia operelor, acest incredibil, spectaculos rafinament cromatic, impactul puternic vizual, fluxul emoţional, notele vibrante, o lume de cântec, suflet şi culoare a „Florilor de rouă”, har, pasiune şi sensibilitate, invitaţii de prestigiu, albumul expoziţiei, o lucrare desăvârşită în creaţie, concept, forma de prezentare, conţinut şi estetică, ambianţa plăcută, atmosfera prietenoasă, eleganţă, rafinament şi bun gust, sesiunea de autografe şi fotografii, până la cele mai mici detalii Şi dac-ar fi să vorbesc de cele 40 de opere de artă, ar fi ca şi cum am pătrunde într-un castel de minuni, clădit, desăvârşit şi împlinit de tine. Fiecare operă, sensibilitatea şi pasiunea imprimată-n pânză, deschide o fereastră spre o lume plină de iubire: uimire, visări, speranţe şi dorinţe, cântec şi culoare, miraj, vibraţie, delicateţe, sensibilitate. Un vis împlinit devenit o realitate! A clădit timpuri de viitor, a semănat minuni în oameni, le-a dat speranţe, şanse şi le-ai întins o mână de ajutor. Vieţi şi viziuni. Gesturi şi fapte. Nopţi şi culori. Aripi şi vise. Căutări şi miraje. Orizonturi şi ferestre deschise. Sufletul şi talentul său. E o realitate şi-o frumoasă împlinire totodată! Cu admiraţie şi preţuire, îl felicit pe artistul Paul Surugiu ~ Fuego!

  • Paul Surugiu picteaza cu aceiasi sensibilitate cu care si canta…Am fost,sunt si voi fi mereu alaturi de omul si artistul de 10 care e Paul Surugiu-Fuego!Felicitari pentru aceasta superba expozitie si mult succes in continuare!!!

  • Am fost şi voi fi mereu alături de tine, Paul! Să ne trăieşti întru mulţi ani de cântec şi frumos, dragul meu prieten, Paul Surugiu -Fuego!
    Rodica Elena Lupu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, director Editura ANAMAROL, Bucureşti

Publicitate