Nutriție

Iată ce se întâmpă în corpul nostru după ce bem cafea!

getyourjavaon.rocks

Pentru mulți dintre noi cafeaua nu este o simplă băutura. Este un element indispensabil care face parte din rutina noastră zilnică de trezire. Fie că o savurăm, într-o dimineață liniștită alături de iubit, prieteni, familie sau parteneri de afaceri, o cană de cafea este întotdeauna o idee binevenită. Iată însă cum acționează cafeaua asupra organismului nostru pe parcursul întregii zile.

Primele 10 minute:
Cofeina ajunge în sânge. Bătăile inimii și presiunea sanguină încep să crească.

20 minute:
Începi să te simți mai activă, te concentrezi mai ușor și rezolvi problemele mult mai eficient. Senzația de oboseală a dispărut.

getyourjavaon.rocks30 minute:
Corpul tău produce și mai multă adrenalină. Aste te ajută să ai o viziune mai clară și datorită faptului că pupilele se dilată ușor.

40 minute:
Nivelul de serotonină începe să crească, îmbunătățind activitatea neuronilor, care la rândul lor măresc rezistența musculară.

4 ore:
Cofeina ajunge la stadiul în care permite celulelor să elibereze energie. Când se întâmplă acest lucru, corpul începe să ardă grăsimi chiar dacă nu faci mișcare. De asemenea, cofeina stimulează producerea acizilor din stomac.

6 ore:  
Cofeina are un puternic efect diuretic. Exceptând apa, corpul pierde o serie de minerale și vitamine importante pentru organism, ceea ce poate duce la ușoare dezechilibre ale calciului.

 

Sursa: brightside.me
Foto: getyourjavaon.rocks

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.