Acasă la mine Raiul de acasă

How to Live the American Dream

Americanii sunt renumiți pentru dimensiunea XXL. Mare, mai mare, cel mai mare apar în vocabularul lor de când sunt mici de tot. Ranch-urile lor stârnesc invidia, pool-urile sunt pregătite ca pentru olimpiadă, porțiile de mâncare au particula big în față (big meal vă sună cunoscut?), mașinile lor par adevărați monsteri ai șoselelor care sunt, firesc, mari și ele, deci autostrăzi în toată regula, vezi Route 66, filmele lor grandioase, cu buget amețitor, înregistrează succese de casă uriașe. Pe bună dreptate se spune că americanii trăiesc pe picior mare…

Tot despre americani se știe și că au inventat confortul în designul de interior. Brațele generoase, spătarul înalt, pernele moi, patul cât pentru patru, fotoliul în care te fură somnul, la cât de comod este, descriu cel mai bine un tablou în care confortul ocupă tot spațiul. Mobila lor devine însă cu atât mai ușor de dorit pentru că e și foarte frumoasă – iată, încă un superlativ! Tipic american, să le poți avea pe amândouă, în țara tuturor posibilităților, nu?

Iubesc America, pe care o descopăr step by step, de aproape trei ani de când lucrez cu americani, și pot spune liniștită că facem casă bună. Mă gândeam că e o experiență de împărtășit și mi-am făcut curaj să vă recomand să încercați mai mult decât muzica americană, și filmele, și hainele, și mai ce?