Modă

Garderoba de bază a unei italiance get-beget

Dacă despre Rai prea multe nu putem spune, căci ne lipsesc elementele concrete, despre Raiul pe pămant putem vorbi destule. În principiu, el se află undeva, în apropierea Mărilor Adriatică, Ionică , Tireniană și Ligirică, acolo unde nu există iarnă, unde mocnesc vulcani activi, unde se înclină Turnul din Pisa , iar Colloseumul ne vorbește despre lumi demult apuse…Aproape imposibil ca cineva, care a vizitat Italia, să se îndoiasca de existența raiului pe pământ.  Articolul de față este despre locuitoarele acestui colț de rai , despre stilul lor inconfundabil, despre înclinația față de frumusețe și rafinament, despre capacitatea lor de a arăta, in fiecare zi, ca si cum ar descins de pe coperta unei reviste de modă.

Italiencele sunt o categorie aparte. Ele nu se mai întrabă demult cum să-și găsească propriul stil în vestimentație, pentru că ele însele sunt cele care-și creaza acest stil. Ai senzația că gusturile acestor femei sunt, deja, o chestiune care ține de genetică.
Italia este una din patriile modei, nu întâmplător săptămâna modei de la Milano este considerată a fi unul din evenimentele primordiale în modă, care anticipează anul care vine.
Participanții la acest eveniment nu întreabă cum să-și aleagă hainele, ci pur și simplu, privesc și cumpără, pentru că totul este prezentat simplu și pe înțelesul tuturor.

Haideți să aruncăm o privire în șifonierul unei italiance tipice. Este clar de la început, că preferă hainele simple, rămânând fidelă stilului clasic. Locuitoarele Italiei nu vor fi vazute aproape niciodată purtând rochii total asimetrice, ele arată toate de parcă tocmai au descins de pe catwalk. Tendințele modei, în această țară, le permit femeilor să poarte fie paltoane-halat, legate cu cordon, ca și paltoane clasice, italiencele fiind convinse că acestea sunt în măsură să sublinieze cel mai bine silueta purtătoarei.
Croielile extravagante nu sunt tolerate pe străzile orașelor italiene.
Italiencele preferă culorile naturale, considerând că, în general, culorile sunt foarte importante, ele subliniind personalitatea purtătoarei. Cel mai adesea, ele opteaza pentru hainele verzi, maro, albastre, negre, albastre, albe și chiar roșii. De regulă, croitorii italieni preferă să nu amestece culorile, respectând cu strictețe culoarea de bază. Hainele se vând, in Italia, atât în buticurile de modă, cât și în salonele speciale, acolo unde poți să-ți și ajustezi ținuta cumpărată, in functie de dimenisunile corpului tău.

Materialul preferat de femeile din Italia este cașmirul. În sifonierul fiecarei italiance autentice există obligatoriu măcar un pulover sau o rochie din cașmir.

Italienii preferă să facă economii, cumpărându-și lucruri scumpe, dar de calitate, pe care le pot purta multă vreme. Există însă un domeniu în care italiencele nu fac deloc economii : încălțămintea și poșetele. Fix aceste elemente sunt și cele care le deosebesc de restul locuitoarelor Planetei. Pantofii și poșetele sunt executate inclusiv la comandă, din piele fină și de aceea, practic fiecare articol-unicat devine o adevărată operă de artă.
Fiind admirătoare înascute ale accesoriilor scumpe, italiencele nu uită niciodată să-și accesorizeze ținutele cu bijuterii din aur. Argintul îl vei întâlni rar, în Italia, însă aurul va străluci la urechile și la gâtul majoritații italiencelor, fie ele și persoane în vârstă.
În general, pentru a deveni o adevărată italiancă la modă, trebuie să renunți pentru totdeauna la rochiile asimetrice și voluminoase și, in general, la toate tinutele ieftine și să-ți procuri câteva ținute clasice, o pereche de pantofi foarte scumpi, o poșetă de top și câteva accesorii din aur.
Italienii sunt mari iubitori de viață, își iubesc familia, iubesc să primească musafiri, să organizeze mese și, in general, își iubesc țara. Nu sunt niște luptatori, pentru că sunt un popor blând. Această abordare relaxată a vietii și a lumii a condus, de fapt, și la stilul pe care-l adoptă. Priviți orice prezentare de modă a caselor Valentino, Versace, Dolce&Gabanna, Roberto Cavalli și Moschino – ele sunt o chintesență a vieții, bucuriei, iubirii și veseliei.
Cel mai surprinzător lucru este faptul că din 1951, când la Florența a avut loc prima Saptămână a modei italiene și până astăzi, nimic nu s-a schimbat. De la un an la altul , designerii italieni crează colecții noi, pe care, privindu-le, îți vine să exclami mereu : Dolce vita!

Sursa : bellissimotv.ru
Imagine reprezentativă : bonecadeplatina.com