Ea și El Pe canapea

Gândim la fel, simțim la fel, mințim la fel

kathleenannpastorfide.wordpress.com

Dar nu iubim la fel. Sau poate că nu am făcut-o deloc. Asta e o altă melodie. În care versurile au fost înlocuite treptat cu promisiuni deșarte și ascunse sub preșul murdărit deja de atâtea cuvinte. O poezie macabră a celor care au uitat strofele și le-au confundat cu suspine ferite de văzul celorlalți.

Când el minte, ea se lasă mințită. Și invers. Cercul vicios, perfect și indestructibil al unei relații ce a devenit o cursă contra cronometru: Cine ajunge primul la „nefericire”. Un maraton de reproșuri și săgeți otrăvite și înfipte în inima celuilalt cu o precizie chirurgicală. Unii nu mai ajung nici la linia de sosire iar cei care o fac, nu sunt aplaudați. Dimpotrivă, sunt puși la zid de ei înșiși si aclamați în forul durerii personale. Doi „sportivi” de performanță ce aleargă cot la cot, mizând pe auto iluzionarea unei schimbări subite. Doi alergători antrenați în suferință și condamnați la locul doi. Iar când ești pe locul doi, nu te vei putea niciodată bucura autentic de trofeu.

În iubire nu există locul doi. Niciodată. Când deviza unei relații toxice devine peste noapte: „Intră cine vrea. Scapă cine poate”. Contrastele se atrag. Dar nu și în povestea asta. Aici, cum inspiri, așa respiri. Inspiri minciună, expiri durere. Inspiri toxic, expiri greoi. Din ce în ce mai greoi. Până când ajungi să te sufoci lent și masochist de celălalt. Și singura mască ce o mai suporți acum e cea a unui zâmbet luxat și chinuit. Fracturat de prea multe lovituri deloc barate. Iar muzica inimii are un alt ritm! :))

„Gândim la fel, simțim la fel, iubim la fel”. Așa sună melodia. Cam așa ar trebui să sune și cântecul relației voastre!

 

Tu ți-ai comandat un exemplar din Iubind-o pe Ea? Dacă nu, o poți face acum! Grăbește-te! Ia-ți cartea de suflet, acum! Lansează comanda aici:

Iubind-o pe Ea – Alexandru Chermeleu

Sursă foto: kathleenannpastorfide.wordpress.com