Cu ochii pe ecran Timp liber

Filme romantice pentru un weekend plin de iubire

Filmele romantice ne ajută să fugim de realitatea care ne înconjoară și ne dau o stare de bine atunci când forța iubirii învinge. De cele mai multe ori, motivul pentru care filmele romantice au acest impact asupra noastră este datorită mesajului pe care îl transmit – speranță.

Cele mai bune filme romantice, nu doar că ne relaxează, dar ne oferă lecții importante de viață, iubire și relații. Femeide10.ro vă propune 10 filme romantice, pentru zilele de vacanță care v-au mai rămas:

  1. Scenariu pentru happy-end (Silver Linings Playbook, 2012)

Viața este uneori dificilă și poți simți că ești prins într-o capcană din care nu mai reușești ieși. Dar viața ne poate oferi surprise nebănuite și ne ajută să întâlnim oameni speciali când ne așteptăm mai puțin.

Fii deschisă către întâmplările neașteptate. Chiar dacă te lupți cu proprii demoni, nu știi niciodată cine va intra în viața ta, exact când nu te aștepți. Încetează să mai cauți iubirea, lasă iubirea să te găsească pe tine!

  1. O singură zi (One day, 2011)

Este unul dintre cele mai romantice filme, care ne învață importanța prieteniei într-o relație. Partenerul tău de viață trebuie să fie, în același timp și prietenul tău. Și ca orice prieten adevărat, trebuie să îți cunoască toate calitățile și defectele și să te iubească așa cum ești.

Chiar dacă nu sfârșești prin a te întâlni cu cel mai bun prieten, ai grijă să fie cineva pe care te poți baza, indiferent de situație.

  1. Jurnalul lui Bridget Jones (2001)

Iubirea ne găsește uneori cu garda jos și ne îndrăgostim de cine ne așteptăm mai puțin.

Nu judeca o carte după copertă. Uneori, ne simțim atrași de persoane la care nu ne-am gândit niciodată. Chimia este importantă dar și mai important este să comunici la alt nivel cu acea persoană.

  1. Care-i numărul tău? (What’s Your Number?, 2011)

Nu mai trăi în trecut! Cu siguranță, este un motiv pentru care anumite persoane nu mai fac parte din viața ta. Dacă ești singură (și ești singură de mai mult timp) poți deveni nostalgică și să te întrebi ”ce-ar fi fost dacă…” – referitor la o relație eșuată din trecut. Dar amintește-ți: dacă ar fi fost o relație care funcționa, ar fi continuat. Adevărul este că, unul dintre parteneri nu era cel potrivit pentru celălalt. Fii deschisă și permite-le oamenilor noi să intre în viața ta și bucură-te de oportunitățile pe care viața ți le oferă.

  1. 10 lucruri nu-mi plac la tine (10 Things I Hate About You, 1999)

Nu te schimba pentru alții. Dacă partenerul tău este cel potrivit, va aprecia toate lucrurile care te fac deosebită, chiar dacă ele nu te fac cea mai cool persoană. Bărbatul care te iubește, te va iubi așa cum ești, ba te va iubi chiar mai mult pentru imperfecțiunile tale.

  1. Despre bărbați și nu numai (He’s Just Not That Into You, 2009)

Nu aștepta pe cineva care nu își dorește să fie cu tine. Dacă permanent găsește scuze pentru a nu petrece timp cu tine sau dacă nu îți acordă atenția dorită, cel mai probabil nu este foarte implicat în relație. Chiar dacă doare să accepți acest adevăr, fă primul pas și acceptă realitatea, iar acesta va fi primul pas către îndepărtarea de durere. Nu permite nimănui să te trateze ca pe o opțiune. Fii o prioritate!

  1. Pur și simplu dragoste (Love Actually, 2003)

Acest film romantic urmărește viața mai multor persoane. Ni se amintește că toți avem aceeași șansă în a găsi iubirea, indiferent cine suntem, de unde venim sau care sunt circumstanțele. Totul se reduce la zicala: omul potrivit, la locul potrivit!

  1. Mic dejun la Tiffany (Breakfast at Tiffany’s,1961)

Dacă ne interesează statutul unei persoane sau situația financiară, atunci nu este iubire. Dacă este mai important ce putem obține de la acea persoană decât sentimentele pe care ni le poate provoca, cu siguranță nu este iubire. Dacă cineva te iubește sincer, contul bancar nu are nicio importanță.

  1. Strălucirea eternă a minții neprihănite (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Uneori, nu există durere mai mare decât o inima frântă, iar pentru unele persoane pare imposibil să găsească o cale de a scăpa de agonie.

Nu grăbi vindecarea și nu îți nega sentimentele. Este important să îți acorzi timpul necesar vindecării. Nu căuta soluții rapide, cum ar fi petrecerile sau un alt partener. Nu vei face decât să îți accentuezi suferința.

  1. Jurnalul (The Notebook, 2004)

Dragostea adevărată nu se uită niciodată și va trece testul timpului. Indiferent de ceea ce se întâmplă și de orice circumstanțe, vei avea puterea să lupți și să fi loial până la sfârșit. Nu există obstacole prea mari atunci când este vorba despre iubire adevărată.

Voi ce filme ați adăuga la lista noastră?

Sursa: lifehack.org

Femei de 10 pe Facebook