Ea și El

Fiecare are doar trei șanse de a se îndrăgosti. Nu le ratați!

În decursul vieții ne îndrăgostim și ne despărțim de nenumărate ori dar psihologii spun că o persoană se poate îndrăgosti doar de trei ori. Iar fiecare experiență, este, în felul ei, importantă și necesară.

1.Iubirea din povești

Adesea, prima dragoste vine când suntem foarte tineri și seamănă cu ceea am citit în cărțile cu prinți și prințese. O idealizăm și avem senzația că va ține toată viața. Refuzăm să dăm atenție problemelor mărunte și suntem dispuși să renunțăm la principiile noastre de dragul relației întrucât în adâncul sufletului nostru considerăm că așa trebuie să stea lucrurile.
Modul în care se vede relația din exterior este mai important decât ceea simțim cu adevărat.
O astfel de iubire ne învață să ne privim partenerul cu aceeiași ochi cu care îi privim pe cei din jurul nostru.

2. Iubirea complicată

A doua iubire din viața noastră este cea mai complicată. Convinși fiind că ne-am învățat lecția din relația anterioară, avem grijă să ne alegem un partener total diferit de cel anterior. Sau cel puțin așa credem.
Suntem predispunși la a fi manipulați, mințiți și chiar răniți. Ne agățăm de orice detaliu pentru a ne salva relația, dar orice încercare se transformă într-un eșec și mai mare. Este o adevărată dramă, întreruptă, din când în când, de momente accidentale de fericire.
Încă o dată, sentimentele adevărate sunt canalizate într-o altă direcție, și anume, în încercarea continuă de a salva o relație nocivă.
O astfel de iubire ne învață că este foarte important să ți se întoarcă iubirea. 

3. Iubirea matură

A treia dragoste apare când aproape am renunțat să mai sperăm. Apare pe neașteptate și nu are nici o legătură cu imaginea pe care ne-am format-o despre iubirea adevărată. Nu pare deloc perfectă. Dar este acel gen de relație caracterizată printr-un extraordinar sentiment de firesc – ceva ce nu poate fi descris în cuvinte.
În această etapă, nu mai avem așteptări. Nu ne mai pierdem timpul gândindu-ne la ce calități trebuie să aibă partenerul nostru. În sfârșit suntem pregătiți să îl acceptăm așa cum este. Și ceea ce este cel mai important este că și el ne privește în același mod.
O astfel de iubire ne învață să fim naturali și că o relație nu trebuie să fie perfectă. 

Sursa: brightside.me
Sursa foto: Double Feature Films, DreamWorks Picture, Columbia Pictures

Femei de 10 pe Facebook