Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Femeile de 5* sau… de minus infinit.

kinopoisk.ru

Dacă tu ai fi pronume,

ai fi „al meu”.

Dacă tu ai fi substantiv,

ai fi „genul meu”.

Dacă tu ai fi verb,

ai fi „mai mult ca perfect”.

Dar tu ești atribut,

Și stai pe lângă subiect.

Drăguță poezioara, așa-i?!? În zilele noastre cele mai multe povești sunt despre atributele puse greșit în propoziție sau atributele care ajung în frazele vecinului. Nicio fată nu prea își mai găsește prințul iar prinții sunt capturați de vrăjitoare, cică. Cel mai mult mă surprinde generația 2000. Fete de 15-16 ani își găsesc confortul doar în LOFT, pe terasele din Herăstrău sau, în cel mai rău caz, la un hotel de 5* din Franța unde iubi le face fericite. Am folosit pluralul tocmai pentru că iubi fermecătorul nu e fraier să stea doar cu una, își face harem. Și uite așa, Instagramul este împânzit de poze îmbibate în lux cu descrieri care duhnesc a inteligență artificială. Și dacă tot vorbeam de iluzia capacităților intelectuale a fetișcanelor, să nu uităm de perfecțiunea fizică. Sprâncene tatuate perfect simetrice, gene false la fel de stufoase ca piciorușele arahnidelor (pentru cele care nu știți, mă refer la păianjeni), buze botoxate care acoperă, în cele din urmă, 70% din față, implanturi cât cuprinde corpul uman – și puțin peste că doar de-asta trăim: ca să riscăm – bronz de… bronz și, cele care au puțină voință, mușchi bine definiți.

Ele numessc asta body goals. În ziua de azi orice faci este GOAL. Adaugi și hashtagul și aia e! #couplegoals, #lifegoals, #pisicigoals … Dacă te speli pe dinți, felicitări! #rutinadedimineațăgoal. Dacă te împiedici, #upsgoal. Ei bine, toată lumea este goal. Bravo! Super, super, wow – cum spune puștiul care face furori pe internet.

Și, CU TOATE ASTEA, genul ăsta de fete sunt fericite. Nu fac altceva decât să se machieze, să petreacă ore bune în saloane, să stea în fața dressing-ului întrebându-se dacă să poarte Prada, Balmain sau Gucci, să se plimbe prin toată lumea (probabil pe gratis) și să fure iubiții altora. Sinceră să fiu, aș vrea să fiu invidioasă dar nu mă lasă creierul. Poate și eu dacă aș avea milioane în cont aș face la fel. Ceea ce mă indignă de fapt, sunt imitatoarele. Sau cum le spun americanii celor care reproduc crimele unor renumiți ucigași, copycats – sună mai interesant. Eu le spun clasa economică. Sunt cele care au bani doar pentru unghii și gene false, restul rămânând pe seama șmecherașilor (sau fraierilor) cu bani. Astea pe lângă că sunt c***e, sunt și rele. Frustrarea că toată viața vor rămâne la cel mai jos nivel, creierul nu le permite vreo evoluție semnificativă și vor avea doar statutul de… femei ușoare, le face periculoase. Astea dau naibii propoziția, numai să obțină ce vor.

Eh, ce ne mai rămâne?!? Ah, da! FETELE BUNE. Despre ele vorbim data viitoare.

XOXO, R.S.

Foto: kinopoisk.ru