Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Femei și bărbați de 10…IQ

 

De când Marina a lansat situl Femei de 10, mi-am propus sa găsesc jocuri de cuvinte în jurul acestui concept. Am scris, de pildă, un articol despre « Femei de 10… Kg », și am pomenit în altul de femei de 10…cm. Iată și femei de 10…IQ (coeficient de inteligență, în caz că cei care-l au de 10 nu știu despre ce e vorba !). Dar mă refer și la bărbați, căci recenta emisiune, de care știu grație Internetului, îmi dă ocazia să militez pentru egalitatea între sexe, iar în materie de inteligență ambele sunt la același nivel. În materie de prostie la fel.
Hai să trec la subiect.
Încep cu femeile, căci sunt galant.
Și fiindcă veni vorba de prostie, cu blondele.
Am citit recent un studiu făcut de serioasa Ohio State University, care a măsurat IQ-ul unor grupuri de femei cu părul de diferite culori.
Iată rezultatele :
– blondele, in medie, 103,2
– șatenele, 102,7
– roșcatele, 101,2
– brunetele, 100,5
Nu-i așa ca rămâneți cu gura căscată ? Vă așteptați ca blondele să le dea clasă celorlalte ? Vă pune pe gânduri rezultatul, și vă ziceți ca e vorba, probabil, de prejudecăți.
Precizez că e vorba de blonde naturale, nu de cele care se deghizează.
Și acum, exemple concrete de IQ de 10. Din Franța, că asta e rolul meu, dar presupun că există destui proști (și proaste) și în România.
Încep tot cu femeile, căci sunt tot galant.
Recent, o participantă la o emisiune de reality show a răspuns la o img_4230intrebare, în versuri. Proaste, ridicole, stupide. Animatorul a intrebat-o dacă scrie poezii. « Da, zise ea ». « Le publicați ? ». « Nu, le recit pe You Tube ». « Și aveți multi vizitatori ? ». « Nu știu, că eu n-am Internet » a răspuns blonda. Nu știu nici eu dacă blonda respectivă e autentică, în schimb secvența este.
Polițiștii însă, ca și mine, au Internet. Din nefericire pentru un grup de rap din apropierea Parisului, Majin Gang, reconvertit în grup de spărgători de bancă. În urma ultimei isprăvi de acest gen, au revenit la ocupația lor muzicală inițială și au compus un clip video, în care sunt vizibile bancnotele furate, armele care au servit la fărădelege și anumite veșminte imortalizate de către camerele de luat vederi.
Apoi, l-au difuzat pe You Tube, spre bucuria autorităților care i-au cules ca pe un ciorchine de struguri copți (e de sezon).
Iată clipul, pentru edificarea domniilor voastre : https://youtu.be/08YjrmQfeoM
Cât le dați ? Vorbesc de IQ, căci în ceea ce privește anii de pușcărie, se ocupa justiția, chiar în momentul de față.

 

Din Franța, Radu Dem

Surse foto:www.mariefrance.fr
www.humour-blagues.fr