Bărbații din viața mea Ea și El

Femei de 10… bătăi

Într-un interviu difuzat mai demult de MEMRI-TV (The Middle East Media Research Institute), un post TV al unei organizații nonprofit de analiză și monitorizare a presei cu sediul în Washington, DC, care publică și distribuie traduceri gratuite în engleză din rapoarte media în limbile arabă, persană, urdu, pashto și turcă, un cleric egiptean explică moderatorului de ce sunt bătute femeile islamice. MEMRI are ca scop declarat să construiască o punte peste prăpastia de limbă dintre Orientul mijlociu și vest.

Iată discuția dintre moderator (M) și clericul egiptean (C):

M: Baterea femeii este o acuzație serioasă împotriva islamului. Să examinăm puțin această problemă.

C: Allah a onorat soțiile prin instituirea pedepsei prin bătaie.

M: Le onorează prin bătaie? Cum e posibil așa ceva?

C: Profetul Mohamed spune: ”N-o bateți în față și să n-o urâțiți”. Vedeți cum e onorată? Dacă bărbatul își bate soția, el nu trebuie s-o bată în față. Chiar atunci când bărbatul o bate, el nu trebuie s-o blesteme. El o bate pentru a o disciplina. În plus, nu trebuie să existe mai mult de 10 bătăi, și bărbatul nu trebuie să-i rupă oasele, s-o rănească, să-i rupă dinții sau s-o pocnească în ochi. Există o etichetă în această bătaie. Dacă el o bate pentru a o disciplina, el nu trebuie să ridice mâna sus. El trebuie să o bată de la piept în jos. Toate aceste lucruri onorează femeia. Ea are nevoie de disciplină. Cum ar trebui soțul ei s-o disciplineze? Prin musstrare. Dacă ea nu ascultă, trebuie să nu se mai culce cu ea în pat. Dacă nu se pocăiește, el trebuie s-o bată, dar există reguli ale bătăii. E interzis să fie bătută în față sau să fie urâțită. Când o bați, nu trebuie s-o blestemi. Islamul interzice acest lucru.

M: Cu ce trebuie să o bați? Cu pumnul? Cu un băț?

C: Această bătaie nu trebuie să fie una dură, care să-i lase vreo urmă pe ea. Femeia poate fi bătută cu un băț scurt. El trebuie să evite s-o bată în față sau în cap, unde doare. Bătaia trebuie să fie pe corp și să nu se dea de două ori în același loc. Acestea sunt opțiunile, dar bătăile sunt permise doar ca o ultimă soluție. Onorarea soției în Islam este de asemenea evidentă prin faptul că pedeapsa bătăii este permisă doar într-un singur caz: atunci când femeia refuză să se culce cu el.

M: Atunci când refuză să se culce cu el?!

C: Da, pentru că unde se poate duce bărbatul? El o vrea, dar ea îl refuză. El ar trebui să înceapă cu mustrările și amenințările.

M: Lăsați-mă să repet lucrul acesta: un bărbat nu-și poate bătea soția dacă nu-i dă de mâncare sau de băut.

C: Bătăile sunt permise doar în acest caz, în care soțul nu are ce să facă.

Inițial am fost înclinată să mulțumesc Domnului că ăștia nu-s bărbații din viața mea. Din viața noastră. Și chiar am făcut-o. Dar apoi m-am gândit că, totuși, sunt bărbații din viața a miliarde de femei, care trăiesc astfel, onorate cu bătaia Și, din păcate, nu numai la islamici.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate