Show TV

Femei de 10, Bărbați de 10 – Bilanț saptămâna 2: încă n-au căzut la pace!

Iată că a trecut și cea de-a doua săptămână. Cele două tabere își ling rănile, după patru zile de luptă „live”, și-un „Best of” pe deasupra. Temele aruncate-n eter au incitat ambele armate, iar căpeteniile lor, Marina si Mircea, au reușit să-și însuflețească oștenii în lupta de idei, victoria finală aparținându-i telespectatorului deștept, adică celui care a știut să opteze pentru TVR2!

LUNI
Săptămâna a debutat cu o temă insuflețitoare: cum să trăiești 100 de ani. Încă din debut, Marina și Mircea au făcut schimb de poze: cum îl vede fiecare pe celălalt, la 100 de ani. Fireste, fotografiile arătau horror, dar cei doi anticipau că nu-și vor pierde nici atunci zâmbetul de pe buze!
„Greii” ediției au fost Marina Voica și Constantin Bălăceau Stolnici, spumoși ca două șampanii franțuzești, cărora trecerea anilor nu a făcut decât să le sporească valoarea și farmecul. Amintiri, sfaturi de viață, mai un cântec, mai o piruetă, mai o legătură telefonică zăpăcită, care ne-a adus în emisiune un octogenar , căsătorit cu o tinerică. Prilej, fireste, pentru amuzamentul general al asistenței, dar si pentru speculații pe tema rațiunii de a-ți împărți viața cu o persoană mai mare decât tine cu juma’de secol. Concluzia tuturor: te poți simți tânăr și la 100 de ani, sfaturile fiind de prisos: totul e o chestiune de genetică și noroc!

MARȚI
Ziua de marți a început nu cu cântatul cocoșului, ci cu o găină și un cocoș în carne și oase (și ceva pene!) cu care Marina și Mircea au intrat în platou! A fost țignalul de pornire pentru o dezbatere aprinsă pe tema „Cine cântă-n casele romanilor: cocoșul sau găina?”. BODO – bărbatul de nota 10, s-a cam fâstâcit, în timp ce Monica Anghel a demonstrat, prin aplombul său, că de fapt toată lumea știe care-i adevărul. Câțiva spectatori au avut curajul să recunoască faptul că acasa abia mai respiră de sub călcâiul soțiilor lor. În gradena adversă, femeile își frecau satisfăcute palmele. Într-un final, genericele au venit la timp, numai bine cât să curme vărsarea de „sânge”!

MIERCURI
Ooooo! Inainte de tema de miercuri am tot făcut ședințe, dacă să punem sau nu pătrățel roșu pe ecran! Însăși titlul stârnește controverse: „Virginitatea – pro sau contra?”. Statisticile arată că, în decursul celor 70 de minute de transmisie directă, cuvântul „sex” și derivatele sale au fost rostite de… 27 de ori!!!! Contextul însă a fost unul cât se poate de educativ, așa incât nimeni n-a roșit, nici de rușine, nici de furie! Solista Daniela Gorfy și actorul Mihai Răzuș, din postura lor de părinți de fete, au încercat să tragă toate foloasele unui dialog în care deopotrivă, mame, bunici, elevi, psihologi și telespectatori, au încercat să răsucească pe toate părțile virginitatea asta complicată. S-a ajuns, în final, la concluzia că nu e rău s-o ai, dar nici să îmbătrânești cu ea în brațe! O duduie revoltată era s-o strângă de gât pe Marina, la telefon, dar când Mircea e pe aproape, nimeni nu se poate atinge de coprezentatoarea lui! Într-un final, virginele și nevirginele din studioul de filmare au ciocnit un pahar imaginar de Cotnari, fericite fiecare cu ce are (sau… a avut!).

JOI
Dacă tot odihnesc, pe standul sponsorilor, ediție de ediție, sticlele de Cotnari, n-a fost chip să ocolim tema alcoolului, plasat între plăcere și viciu. După ce ne-am amuzat, pe seama poveștilor cu bețivi, am trecut și la lucrurile serioase: doamna doctor Monica Pop și actorul Florin Zamfirescu au dat o mână de ajutor în rezolvarea unui caz de viață. De fapt, întregul platou de filmare s-a conectat la povestea Mihaelei – mamă a doi copii, căsătorită cu un alcoolic violent, dar pe care se încăpățânează să-l iubească. Concluzia emisiunii a fost una tristă: când ai luat-o pe calea băuturii, ești un om pierdut: cale de întoarcere nu mai există! De aceea, Mihaela dragă, lasă-l în plata Domnului și fugi cât vezi cu ochii! – a fost indemnul general, adresat femeii care a avut curajul să vina la TVR, pentru a cere ajutor. Nu suntem însă siguri că așa va face….

Cam asta a fost saptamâna trecută. Două zile de relache, iar de luni… luăm din nou taurul de coarne, în fiecare dimineață, pe TVR2, la ora 10,10.

Foto: Aurel Baboi, Ioana Hameeda

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • SUNT F FERICITA INCINTATA AM TRECUT DE 3 RAPIRI ALE MINOREI MELE ILAS BIANCA MARIA 0721488570 CU DOR MAMA EI SZENA Daniela ILAS

Publicitate