Cu ochii pe ecran Timp liber

Ești îndrăgostită de Robert de Niro? Îți recomand filmul “The Intern”! Pe mine una, m-a cucerit!

Nu, nu sunt critic de film, dar consum cu plăcere filme. Mai ales cele rupte din realitate. Iar dacă filmul “rupt din realitate” îmi strecoară în casă și niscaiva super-actori, atunci mă declar un om fericit! 

Fericită am fost ieri, bunăoară, când “musafirii” mei au fost doi mega-actori pe care îi iubesc nespus : Robert de Niro și Anne Hathaway. Mi-au intrat în casă pe-nserat și am petrecut alături de ei toată seara, culcându-mă mulțumită că Netflix mi-a confiscat două ore din viață, dar mi-a dat în schimb o plăcere nebănuită. 

“Internul” – s-a numit producția hollywoodiană, pe care v-o recomand din toată inima. De Niro este un bărbat de 70 de ani, rămas văduv și devenit pensionar. Iar dacă cu moartea soției s-a obișnuit, pensionarea îl dezamăgește profund, după o viață în care s-a obișnuit să fie activ. După ce privește, precum mâța calendarul, ecranul laptopului, reușește să aplice pentru un post de “senior intern” la un site de vânzări online, în domeniul modei. Inițiatorul acestuia și managerul este charismatica Jules Ostin, în pielea căreia se furisează atât de talentata Anne Hathaway. 

De Niro este admis si ajunge într-un colectiv în care toți membrii sai i-ar putea fi chiar și nepoți. Privit la început cu ironie și scepticism, meticulosul “angajat de modă veche” sfârșește prin a-i cuceri pe mai tinerii săi colegi. Le devine prieten, îi sfătuiește de bine, îi ajută să-și rezolve inclusiv problemele sentimentale. Iar pe Jules ajunge s-o simpatizeze nesfârșit, veghind-o din umbră și încercând s-o ajute cum poate, atât pe plan profesional, cât și sentimental. Iar Jules, chiar dacă iniţial îl consideră pe noul său angajat ca fiind ușor extraterestru, și  o corvoadă în plus, ignorându-l sistematic, în curând îşi va da seama că o perspectivă diferită asupra vieţii nu poate decât să o ajute.

Dincolo de faptul că m-a amuzat copios încercarea septuagenarului De Niro de a face față unei lumi atât de nouă pentru el, “The Intern” m-a uns pe suflet prin mesajul său : filmul arată de fapt că , odată înregimentat în oastea “varstei a treia”, deşi cei mai numeroşi ani ai vieţii sunt deja în urmă, nu e niciodată prea târziu să faci planuri, să te distrezi şi să visezi. Şi , mai ales, e atât de incitant să comunici cu cei mult mai tineri ca tine, chiar dacă, de multe ori ai impresia că ei vorbesc o limbă de pe altă planetă.

    Vizionați ( sau chiar revedeți)  filmul! Vă va da o necesară stare de bine. Și vă veți simți  mai tineri, indiferent de vârsta pe care o ascunde buletinul vostru! 😉

Iată și trailerul filmului : 

https://youtu.be/ZU3Xban0Y6A