E un îndemn pe care-l auzim deseori, fără a-i da, de multe ori, atenția cuvenită. Poate că unii nici nu înțeleg ce înseamnă să avem o gândire pozitivă. Și că, de fapt, depinde de noi să gândim și să simțim pozitiv.
Să zicem că gandim negativ, că punem mereu răul în față . Vom constata că nici nu ne simțim bine și că ne căutăm veșnic scuze că nu am putut face ceea ce ne-am propus.
Gandind însă pozitiv, simțim că prindem aripi, că putem face ceva și reușim!
Cum putem face, așadar, să avem numai gânduri pozitive? Iată câteva direcții :
1. Să eliminăm discuțiile negative cu noi înșine…încercăm să nu ne mai spunem nouă înșine că nu putem face asta sau e imposibil. Contează mult și grupul de prieteni cu care ne petrecem timpul, căci ei ne pot trage în jos. Înconjurați-vă de oameni pozitivi!
2. Să facem numai afirmații pozitive. Și asta prin citate motivaționale, proverbe, expresii. Iată un exemplu : ”Succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța” – Mark Twain
3. Să vorbim frumos despre noi dar și despre ceilalți…să le găsim calități și să nu le căutăm veșnic defecte și să nu despicăm firul în patru!
4. Să ne concentrăm pe prezent, pentru că numai pe el îl putem modifica, cu gândirea și atitudinea noastră. Astfel și viitorul poate fi schimbat în mai bine.
5. Să scăpăm de frică, intrucât frica ne paralizează emoțiile dar și gândirea. Trebuie să ne analizăm pas cu pas temerile si să vedem cum le putem transforma în ceva pozitiv.
6. Să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viață. Să ne bucurăm de încrederea în sine, familie, prieteni valoroși, bani, loc de muncă, talente, oportunități, timp, sănătate. Cu cât le apreciem mai mult, cu atât mai mult putem să ne bucurăm de viitoarele oportunități ivite in calea noastră.
7. Să fim perseverenți, să căutăm mereu soluții la orice problema care apare. Dar vom fi obsedați de probleme și vom da mereu vina pe alții, nu ajungem nicăieri.
Regineți : gândirea pozitivă ne ajută să rezolvăm multe din problemele noastre!
Sursa foto: infox.ru
Comentează