Ea și El

Psihologul Jack Shafer te învață să fii fermecătoare

Jack Shafer este profesor la Western Illinois University și autor al unui impresionant număr de cărți și articole de specialitate. El a declarat, printre altele, că există câteva reguli pe care, respectându-le, vei fi pe placul tuturor. Și cine nu-și dorește să placă tuturor celor din jur?
Iar prima regulă pe care o identifică psihologul amerian este “ să faci în așa fel, încât interlocutorul să se placă pe sine”. Este esențial să-l faci pe celălalt să se simtă bine. Asta îl va face să te simpatizeze și mai mult!

Iată și alte reguli, pe care ni le recomandă Jack Shafer.

1. Faceți , din cand în cand, cate o greșeală
Jack Shafer spune că , de fiecare dată când predă un curs universitar la o grupă nouă de studenți, intenționat strecoară cate o greșeală gramaticală în discursul său și nu este deloc deranjat, atunci când studențiii sar să-l corecteze. De ce anume? Iată explicațiile sale :
* Astfel, studenții săi se vor simți mai încrezători.
* Le va fi mai ușor să poarte un dialog cu profesorul.
Nu le va mai fi atât de frică să greșească, la rândul lor.

2. Vorbiți cu cei din jur despre ei
Mereu preocupați de peopria persoană, îi băgăm mult orea puțin în seamă pe cei din jur. Pentru a fi populari și pentru ca lumea sa ne îndrăgească, trebuie să manifestăm un interes sincer față de cei din jur.

3. Faceți complimente ca și cum ați vorbi despre altcineva
Uneori complimentele pot suna prea direct și mulți oameni nu sunt pregătiți să le accepte, simțindu-se intimidați. Complimentați-i indirect, ca și cum ați vorbi despre o terță persoană.

4. Fiți empatici
Fiecăruia dintre noi ne place să fim ascultați cu atenție. Încercați să intrați în pielea persoanei cu care comunicați, pentru a crea o legătură mai puternică între voi.

5. Nu vă sfiiți să cereți ajutorul
Atunci când o persoană reușește să te ajute, acest lucru o influențează pozitiv chir pe ea, crescându-i stima de sine. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să abuzăm de amabilitatea celor din jur!

6. Stimulați interlocutorul să vorbească frumos despre sine
Un exemplu simplu ar fi situația în care o persoană ne vorbește despre efortul necesar pentru finalizarea proiectului său. Pentru a-i face plăcere, puteți observa că e nevoie de un caracter de fier, pentru a obține un asemenea rezultat. Persoana în cauză se va simți foarte bine și vă va iubi și mai mult!

Sursa : mudryemysli.ru
Sursa foto : marieclaire.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.