Diverse

Dramele Christinei Applegate , simpatica actriță din  Familia Bundy

 

În această vară, actrița Christina Applegate a împărtășit fanilor, printr-o postare pe Twitter, că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o boală ce face ravagii la nivel mondial

Iată cum a sunat mesajul său, care a indus o tristețe generală în rândul fanilor săi : “Salut, prieteni! Acum câteva luni am fost diagnosticata cu scleroza multiplă. A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu…Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează”, a scris actriţa din “Dead to Me”.

Christina Applegate este cunoscută cel mai mult pentru rolul Kelly interpretat în serialul Familia Bundy. Actrița americană a fost nominalizată la Premiile Tony, iar în 2003 a câştigat Primetime Emmy pentru remarcabila apariţie într-un serial de comedie, “Friends”.

Christina Applegate a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă într-un serial de comedie pentru rolul din “Samantha Who?”. Serialul de comedie “Dead to Me” i-au adus două nominalizări la titlul de cea mai bună actriță în 2019 și 2020.

Un necaz nu vine niciodată singur

Actrița americană a fost diagnosticată cu cancer la sân în 2008 şi a suferit o mastectomie bilaterală.

Iar după ce a dat naștere fiicei sale, actrița a suferit şi o intervenție prin care i-au fost îndepărtate ovarele.

Ce este scleroza multiplă?

Aproximativ 2,3 milioane de oameni suferă de scleroză multiplă la nivel mondial. Nu se cunosc cauzale exacte ale bolii, însă este probabil ca aceasta să apară ca urmare a unei combinaţii complexe de factori genetici, de mediu şi evenimente infecţioase. Se crede că leziunile sclerozei multiple provin dintr-o boală autoimună, unde sistemul imunitar recunoaște mielina sistemului nervos central ca fiind straină și, ca urmare, se activează pentru a o distruge. Acest proces conduce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos central.