Copii și tineri

Draga mea fiică, iartă-mă că îmi semeni atât de mult! 

 

Draga mea fiică, știu că tu ai vrea să te regăsești în mine. Dar, in realitate, să știi că îmi pare tare rău că tu semeni atât de mult cu mine. 

Iartă-mă că ti-am transmis o inimă atât de puternică, pentru că îți vor trebui ani buni până vei înțelege că nu poti fi iubită de fiecare om. Este o lecție grea, care se învață greu și lasă cicatrici, însă ai o inima puternică și ea te va ajuta să supraviețuiești.  

Există momente în care constat cât de nevinovată și curată ești, cât de ușor sari în ajutorul celor din jur. Sunt curioasă, oare când vei simți și tu durerea , văzând cum cei din jur te folosesc. Vei rămâne oare aceeași? …

Iartă-mă că-mi semeni atât de mult și că vezi în cei din jur doar lucrurile bune. Copilăria este acea felie de viață, în care privești cu interes tot ce se află în jurul tău. Ți se pare că nu există nimic rău, că ești ferită de pericole. Iar lucrul cel mai groaznic este acela că vei fi rănită tocmai de cei pe care îi iubești cel mai mult. 

Cât de mult mi-aș dori să fi putut strecura în sufletul tău toate  acele lecții pe care le-am învățat eu însămi, în urma experienței de viața. Aș putea să-ți povestesc zile în șir despre adevărurile vieții, dar aceasta nu va deveni niciodată experiența ta, ci va rămâne experiența vieții mele. 

Iartă-mă pentru faptul că trăiești atât tot ceea ce ți se întâmplă : toate minunile vieții și toate durerile sale. Cândva veti înțelege că aceasta este o binecuvântare, nu o pedeapsă. 

Mulți părinți se bucură atunci când copiii lor le seamănă întru totul, însă în adâncul sufletului meu eu simt că trebuie să-ți cer iertare pentru că, deși acest lucru tu îl vei transforma, la un moment dat, într-o adevărată forță, pănă atunci vei avea încă mult de suferit. 

Și totuși, deși îmi pare rău că îmi semeni atât de mult, eu sunt totuși foarte mândră de tine. Căci văd că ai capacitatea de a ierta, că ai învățat să-ți cunoști valoarea și să-ți susții cu tărie punctul de vedere. Observ că ești mult mai ințeleaptă decât mine , că ești mult mai pregătită pentru lumea asta și sunt sigură că va veni vremea în care vei ști să-ți folosești aripile. 

Poate că nu sunt mama ideală, dar știu sigur că sunt acea mamă de care ai nevoie. Poate că ti-am transmis, intr-adevăr, sufletul meu mare și atât de sensibil, dar ti-am transmis și acea forță care-ți crează convingerea că le piți duce pe toate. Iar eu îți voi fi mereu alături.  

Doar tunești micuța mea prințesă războinică. Știu că va urma să ți se sfărâme și ție sufletul, dar mai știu că vei avea puterea să schimbi lumea. Știu că ai puterea să luminezi în jurul tau și nadăjduiesc să nu te schimbe nimeni și nimic. 

Cu cât vei crește și te vei maturiza, lumea îți va arăta ca minunile nu există, de fapt, dar eu tot mai sper ca tu să continui să crezi în lucrurile ce par a fi imposibile. 

Iartă-mă că-mi semeni atât de mult, dar o spun numai pentru că știu bine cât de mult va încerca lumea să te schimbe și sa te îngenuncheze. Și poate ca, la un moment dat, vei simți nevoia să demonstrezi cât de diferită ești de mine, dar și atunci vei rămâne tot fiica mea. Și nu pot să nu mă mândresc cu asta! 

Sursa : soulpost.ru 

Sursa : freepik.ru