Copii și tineri Nu mai sunt copil!

„Domnișoara” mahalagioaică

Mereu mi-am dorit să programez mașina timpului prin anii 1920. Să mă inspir din stilul vestimentar chic, să ascult muzică bună și să împrumut eleganța unică din acea vreme. Prezentul nu-mi oferă prea multe idealuri de feminitate, ba din contră, îmi schițează un tablou în care femeia, nu numai că a reușit să egaleze bărbatul, ci s-a transformat într-unul. Nu mai are maniere, din dorința de a fi sexy devine vulgară și lipsa culturii combinată cu puțin tupeu o transformă într-o țață.
*Țață – epitet pentru o femeie vulgară, lipsită de gust și de finețe; mahalagioaică. Mahalagioaică – femeie care locuiește într-un cartier mărginaș, la periferia orașelor; femeie cu apucături vulgare, grosolane, care se ceartă și bârfește.*
rosseDexu’ le-a caracterizat perfect! Aș mai adăuga eu câte ceva dar… nu e permis.
O femeie ideală nu va atrage atenția printr-o atitudine zgomotoasă, nu va bârfi cu voce tare, nu va râde ca o descreierată și nu va face scene în public. Va avea o atitudine demnă care să impună respect, nu un țignal cu frecvențe deranjante. Va evita conflictele, nu le va crea doar pentru a fi în centrul atenției. Îmi e greu să mă pun în pielea mahalagioaicelor care se simt atât de frustrate că nu le bag în seamă încât fac orice să-mi atragă atenția: se fac de râs în fața mea, vorbesc atât de tare încât să le aud, îmi jignesc prietenii crezând că voi răspunde la fel și… cel mai înjositor, se cred mai bune decât mine. Țațelor, nu sunt geloasă nici pe urâțenia voastră sufletească, nici pe lipsa bunului gust, nici pe invidia care vă mănâncă nervii și nici pe creierul vostru micuț, micuț. Degeaba încercați să porniți războaiele pe care aș fi vrut să le evit în epoca Jazz-ului. Am întâlnit atâtea ca voi încât sunt decorată mai ceva ca un general. Dacă voi aruncați o bombă, eu o voi dezarma; în schimb dacă folosiți vechile pistoale cu apă așteptați-vă la o armă nucleară din partea mea. Așa că lăsați la o parte actele de „terorism”; continuați să mă vorbiți pe la spate, acolo vă e locul!
P.S. Nu uitați, gelozia e o boală. Însănătoșire grabnică!