Cearcănele reuşesc mai întotdeauna să trădeze stadiul de oboseală. Şi pentru că o femeie de 10 vrea să arate întotdeauna bine am abordat subiectul cu dr. Grecu în căutarea unor soluţii.
F10: In primul rând, ce sunt cearcănele? Le vedem, ne enervează, dar ce sunt?
Dr. Ovidiu Grecu: Cearcănele, care apar ca urmare a lipsei de odihnă ori sunt congenitale, înseamnă că zona peri-oculară a pierdut din nivelul de elastină şi colagen, determinând apariţia ridurilor dar şi pigmentarea nedorită sub nivelul pleoapei inferioare.
F10: Ce variante de combatere a acestora avem?
Dr. Ovidiu Grecu: Tratarea cearcănelor a fost întotdeauna un subiect de mare interes pentru pacienţii mei, motiv pentru care am încercat permanent să îmbunătăţesc atât efectul pozitiv al tratamentului dar şi să scurtez durata acestuia.
Primul pas în vederea tratării cearcănelor este să mergeţi la medicul estetician pentru o evaluare. Chiar dacă în aparenţă este un tratament mult mai simplu decât alte intervenţii, fiecare caz este particular şi trebuie tratat cu toată atenţia. Această evaluare are ca scop atât identificarea cauzelor apariţiei cearcănelor (respectiv că nu sunt rezultatul unor afecţiuni) cât şi estimarea viitoarelor rezultate ale tratamentului.
Vizavi de tratament, în urma nenumăratelor încercări de a trata cearcănele, am ajuns la rezultate deosebite prin combinarea acidului hialuronic, antioxidanţi, flavonoide, saponine, poliphenoli, peptide şi oligoelemente cu tratamentul cu PRP (Terapia cu plasmă îmbogăţită trombocitar). Aceste tratamente combinate ne oferă rezultatele mult dorite – dispariţia ridurilor, depigmentarea peri-oculară şi dispariţia efectului de ochi obosiţi.
F10: Cât durează tratamentul?
Dr. Ovidiu Grecu: Tratamentul este injectabil, se repetă la un interval de două săptămâni iar ciclul complet este de patru şedinţe. In unele cazuri, pot fi necesare şase sedinţe. Este un tratament pe care îl recomand cu căldură, întrucât prezintă siguranţă iar riscurile sunt minime.
F10: Există riscuri?
Dr. Ovidiu Grecu: Până şi utilizarea aspirinei are un risc. Infim, e adevărat. Nu există intervenţie chirurgicală, de orice tip, cu risc zero. De aceea informarea corectă şi discuţia onesta cu medicul sunt premizele esenţiale ale unui final fericit.
F10: Unde vă pot adresa întrebări cei care vor mai multe informatii?
Dr. Ovidiu Grecu: Fie prin intermediul site-ului dumneavoastra, fie pe pagina mea de facebook.
Comentează